gulşen bozuk plaklar gulşen bozuk plaklar dinle
gulşen, yeni albumu, 2011, yeni biri, yeni biri şarkısı, yeni şarkıları hakkında merak ettiğiniz haber burada arkadaşlar.

Şarkıcı Gulşen yeni single'nın bomba şarkısı "Yeni Biri" ile muzik dunyasında ses getirecek bu yaz... Yeni şarkılarından sonra ilk roportajında bakın neler demiş guzel şarkıcı

Buyrun Melek'ler.

“Yeni Biri” şarkısıyla muzik listelerine hızlı bir giriş yapan Gulşen, yeni single’ının ilk roportajını Hafta Sonu’na verdi. İddialı acıklamalar yapan sanatcı, yeteneklerinin farkında olduğunu soylerken, mutevazılıkla kustahlık arasındaki ayrımın iyi yapılması gerektiğini belirtti.

“Yeni Biri” şimdiden herkesin dilinde. ınanılmaz olumlu enerjiler veren bir parca. Siz nasıl bir hazırlık surecinden gectiniz?

- Şarkılarımın genellikle sozu ve muziği aynı anda gelir ve birlikte yazarım. Ama bu şarkı cok zamanımı aldı, beni cok zorlayan bir şarkı oldu. Fakat ustesinden geldim.

Şarkıyı nerede yazdınız?

- Evin mutfağında başladım, studyoda bitirdim. Zaten genellikle şarkılarımı mutfakta yazıyorum.

Mutfakta yemek yaparken mi yazıyorsunuz?

- Yok, mutfak masasında oturmayı cok seviyorum. Orada tam altı ayda yazdım.

Merak ediyorum, nasıl bir kağıda yazıyorsunuz? Kaleminiz kurşun mu, tukenmez mi?

- O konuda hic duzenli değilim (guluyor). Peceteye, fatura zarfının uzerine, gazetenin kenarına, bazen telefonuma... Elime ne gecerse, her yere yazıyorum. Evdekiler “Bu lazım mı?” diyorlar. “Aaa, o benim şarkı sozum, verin onu bana, kullanacağım!” diyorum. Yani şarkı sozlerim sağdan soldan cıkıyor.

Hic kaybolan sozler oldu mu?

- Farkında değilim. ınşallah kaybolmamıştır. Cok dağınığım, sozler o kadar ani geliyor ki, onumde ne varsa ona yazıyorum.

ŞARKILARLA RUH HASTASI GİBİ UĞRAŞIYORUM

“Yeni Biri”nin sozleri cok anlamlı... “Sen ne dersen de artık ne onemi var/ Bir meleksin diyor, yeni biri var/ Vur vur inlesin, sana sağır kulaklar/ Hep aynı bayat hikaye, bozuk plaklar calınmayacak/ Tut tut bir dilek tut, acıldı fallar/ Sana uzun yollar cıktı, bana yeni aşklar/ Canın yanacak...” Kimi duşunerek yazdınız bu sozleri?

- (Kahkahalar) Birini duşunerek şarkı yazmaya kalksam, herhalde bugunlerde hic şarkı yazamazdım. Cunku birini duşunecek vaktim yok. Ama yaşam o kadar besleyici bir şey ki, ben de ureten bir insan olduğum icin hayattan besleniyorum. Gorduğum, izlediğim ve duyduğum şeyler bana şarkı olarak geri donuyor. O yuzden, kime yazdığım konusunda bir adres veremiyorum.

Peki bu şarkıyı yazarken nelerden beslendiniz?

- Beni yonlendiren şarkının muziği oldu. Cunku muzik onceden geldi, uzerine sozlerini oturtmam biraz zamanımı aldı. Nitelikli bir şey yapmak istediğim icin, ruh hastası boyutunda uğraşıyorum. Her kelimenin ve hecenin buyuk onemi var. ışime cok vakit harcıyorum ve karşılığını da aldığımı duşunuyorum.

Şarkıdaki kadın nerede uyanıyor da, gitmeye karar veriyor?

- Aslında bir mucadele olmuş ve bir şeylerin yoluna girmesi icin beklenilmiş. Bir caba harcanmış. Ama sonunda gozunu acmış.

ŞU AN KARŞINDA COK MUTLU BİRİ VAR

Neden album değil de, tek şarkı ile cıktınız?

- “Onsoz” albumumu cıkaralı bir yıl oldu. Eylul ayında yeni album cıkacak. Ama sevenlerimin cok buyuk bir beklentisi var. Bir kısmı “Onsoz”e doyamadığını soylerken, bir kısmı da “Yeni şarkılar ne zaman gelecek?” diyor. Ben de cok heyecanlandım. Eylule kadar sabredemeyeceğim icin o albumde yayınlanacak şarkılardan birini şimdi paylaşmak istedim. Yazın enerjisine de cok uygun bir şarkı.

Bu yaz herkes album cıkarıyor. Popcuların savaşı gibi bir durum yaşanacak.

- Bence cok guzel. Herkes uretsin, yeni şarkılar olsun. Hepimiz guzel şeyler yapalım. Sevenlerimize surprizler hazırlayalım

Fotoğraflarda da farklı bir Gulşen var...

- “Yeni Biri”nin verdiği bir enerji var. Bu bir mutluluk şarkısı. Ozgurluk, mutluluktur. Eğlenceli ve olumlu enerjiler yayan bir şarkı.

Kesinlikle oyle. Sizde de sanki birtakım değişiklikler var. Yanılıyor muyum?

- Herkes hayatında belli donemlerde bazı şeyleri sıfırlamalı. Kendimi yenilemeyi ve değişimi cok seven bir insanım. Bunu da muziğime yansıttığımı duşunuyorum. Enerjimin değiştiği hissedilecek. Cunku şu an senin karşında cok mutlu biri var.

Bunun sebebi yeni bir aşk olabilir mi?

- Bu tamamen yeni şarkımın etkisi. Fotoğraf cekimi sırasında, fonda “Yeni Biri” calıyordu. şarkıyı duydukca yuzume şımarık bir gulumseme yerleşti. Parca insanı mutlu ediyor ve şımartıyor. Nihat da bu mutlu ve enerjik halimi fotoğraflara yansıttı.

“EN İYİ BENİM” DİYECEK KADAR KUSTAH DEĞİLİM

Şarkılarınızı verdiğiniz sanatcılar muzik listelerinde zirvede. Son donemin en onemli soz yazarı ve bestecilerinden birisiniz. Bunun gercekten farkında mısınız?

- Boyle şeyler soylendiğinde utanıyorum. Ama gucumun, yeteneklerimin, bana verilen yaratıcılık ozelliğinin farkındayım. ışimi en iyi şekilde yapmaya calışıyorum. Hadise’ye ve Sibel Can’a da verdiğim şarkıların zirvede olması beni cok mutlu ediyor ama şaşırtmıyor da. Calışmalarımın karşılığını aldığımı duşunuyorum. Bu konuda tevazu gosteremeyeceğim. Ama bunların insanlar tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. “En iyi benim” gibi laflar soylemeyecek kadar aklı başında ve kustah olmayan bir insanım. Mutevazılıkla kustah olmamak arasındaki ince cizgiyi insanlar cok iyi ayırt etsinler. Yaptıklarımı anlatmayacak kadar olgun ama yeteneklerinin ve gucunun farkında olacak kadar da akıllı bir insanım.

Bir noktada kendinizi geriye cektiniz ve icinize dondunuz. O donem neden boyle bir karar aldınız?

- 20’li yaşlarda dışa donuk oluyorsunuz. Mutlulukları, heyecanları ve guzellikleri hep dışarıda arıyorsunuz. 30’la birlikte bende ice donuş başladı. Daha bir duygusallaşıp, derinleştim. Yeteneklerimi, gucumu fark etmeye başladım ve bunları ortaya cıkaracağım calışmaların ortasında buldum kendimi.

YAŞLANMAKTAN HİC KORKMUYORUM

Yaşlanmaktan korkuyor musunuz?

- Hayır. Cunku hayatım o kadar dolu ki, en kotu zamanlarımı bile eğlenceli hale donuşturup kendimle dalga geciyorum ve sıkıntılarımı mizaha ceviriyorum. Cunku mutlu olmayı cok seviyorum. ınsanlar uzuntu anlarında dipten yukarıya cıkmakta zorlanabilirler. Ama ben Allah olum acısı vermediği muddetce, her şeyi olumlu hale donuşturuyorum. Bana kotu enerji veren insanlardan uzak dururum. Hislerim cok kuvvetlidir. ınsanlara sonuna kadar şans veririm ama kredisi bittikten sonra, hayatımın oncelikli kişileri arasında olması cok zordur. Boyle olunca da yaşlanmayı hic duşunmuyorum.