fatmagulun yengesi kim fatmagulun yengesinin sevgilisi yengesinin adı yengesi kimdir
Diziyi izlerken ona oyle bir sinir oluyorum ki V yaka giymezmiş boğulurmus falan bazende cok guluyorum boyle konusmalarına evet onun adına okuyabilceğiniz bilgiler..

Esra Dermancıoğlu, kucuk yaşlarından beri hep sahnede olmak, performans sergilemek, oyunculuk yapmak istedi. Bu istek, onu eskiden mutsuzluğun kor kuyularında gezdirirdi; şimdi bulutların uzerinde ucuruyor. “Fatmagul’un Sucu Ne?” dizisindeki Mukaddes Yenge karakterini canlandırırken, ait olduğu yeri 40 yaşından sonra bulmanın gururunu, biraz da gerginliğini yaşıyor: “O kadar cok istedin ki, sonunda oldu, diyorlar. Ama bu, evrene at, geri gelsin gibi bir istek değil. Secret filan yapmadım yani.”

GULSE BİRSEL ARADI

Esra, cevresinden gelen itirazlara kulaklarını tıkayıp yoluna devam etti. Cok calıştı. Tabii şans da biraz yardım etti. Şansından başlayalım: Bir grup kadın, bir arkadaşlarının doğum gununu kutluyor. Partinin pastası orijinal; uzerinde bir suru yol var. Herkes birbirine soruyor. Sectiğin yoldan memnun musun? Fırsat bulsan makas değiştirir misin? Esra duşunmeden cevap veriyor: “Aslında hep oyuncu olmak istedim!”

Birkac hafta sonra, Otto Santral’de kocası, kızı ve arkadaşlarıyla pizza yerken telefonu calıyor. Arayan “Avrupa Yakası”nın senaristi, oyuncusu ve o doğum gununun misafirlerinden biri olan Gulse Birsel. “Bir rol yazdım tek bolumluk, oynamak ister misin” diye soruyor. Dermancıoğlu “Avrupa Yakası”nın 6’ncı sezonunun 163’uncu bolumunde konuk oyuncu olarak kameralarla işte boyle tanışıyor.

DEFALARCA SECMELERE GİRDİ

O gunden bu gune gecen uc sene; uzun, meşakkatli, yorucu bir “tırmalama” hikayesi. Demet Akbağ’ın “Sen Harikasın” dizisinde konuk oyunculuk, “Moral Bozukluğu ve 31” adlı filmde kısa bir rol, workshop’lar, cast ajansları, dram oynayamayacağını soyleyip komediye yonelmesini tavsiye eden akıl hocaları, “40 yaşından sonra oyuncu mu olacaksın” diyen ‘gercekci dostlar’, karısının oyunculuk merakının evliliklerine pek de iyi gelmeyeceğini sezen bir koca, oyunculuğu ciddiye almayan, hatta biraz da kucumseyen anneyle baba...
“Surekli tırmalıyordum, ama hÂl oyunculuk yapamıyordum. Sonunda kendime bir showreel hazırlamaya karar verdim. Showreel dediğim, oyuncunun CV’si. Daha once oynadığınız rollerden parcalar gosteriyorsunuz. Ama benim gosterecek eski oyunum yoktu. Bir yonetmen arkadaşımla evimde set kurduk. Farklı odalarda, değişik kostumlerle, başka başka karakterleri canlandırdım. O DVD’yi Ay Yapım’a yolladım. Mukaddes rolu icin cağırdılar. Defalarca secmelere girdim ve işi aldım.”

AKLI AŞNA FİŞNEDE

Daha ilk roluyle tanınan, bir anlamda ruştunu ispat eden Esra Dermancıoğlu, coğunluğun aksine oynadığı karakteri o kadar da kotu bulmuyor: “Mukaddes’ın tatlı bir tarafı var aslında. Komik, cocuk bir tarafı da var. Bıdı bıdı konuşuyor. Fatmagul’u satması dışında bir kotuluğunu gormedim ben. Cok gırgır bir yanı var. Seksi, kadın, hırcın. Aklı aşna fişnede. Mukaddes acık bir kadın. Halbuki kotuluk cok başka bir şey. Kotuluğu anlayamazsın. Gizli olduğu zaman daha korkunctur. Bu kadın duşunduğunu de soyluyor. Cocuğunu da gizli gizli değil acıkca dovuyor.”

SUNGER BOB GİBİYİM

Guzellikle ilgili meselelerim vardı. Ama aştım onları. Nasıl gorunduğumle ilgili o kadar rahatım ki. Hic umurumda değil. Dizide 200 kilo filan duruyorum. Sunger Bob gibi.

“KAFAYI YEMİŞ” DİYENLER

Populer olmak, arkadaş cevrende sana hep acı getiriyor aslında. Cevremdekiler benim kadar inanclı değildi. Başta, “Bırak ya 40’ından sonra kafayı yemiş” derken, birden olunca şaşırdı herkes. Bu yaşta baleye başlasam tuhaf ama oyunculukla yaşın bağlantısını bir turlu oturtamadım kafamda.

İYİ YOLDASIN

“Mukaddes’i tokatlayalım, kafasını ezelim” gibi şeyler olunca Ay Yapım’a “Bunlar beni paralamasın” dedim. “Yok yok, iyi yoldasın. Seni beğendiklerini gosteriyor bunlar” dediler.

EŞİM OYUNCU OLMAMI İSTEMEDİ

Esra Dermancıoğlu, cumbuşu icat eden Zeynel Abidin Cumbuş’un torunu. Gectiğimiz yaz boşandığı eşinden şimdi 7 yaşında olan bir kızı var: “Dizideki rolu boşandıktan sonra aldım. Boşandım ve oyuncu oldum gibi bir durum yok elbette. Ama eski eşim oyuncu olmamı istemiyordu. Bu da ilişkimizi zedelemiştir mutlaka. Bir noktada dunyalarımız ayrıldı. Ama ben cok şikayetci değilim değişik durumların icinde olmaktan. Ne isteyip istemediğini daha iyi anlıyor insan.”