• 17-07-2022, 19:11:24
    [IMG]https://www.dogankitap.com.tr/t/?src=
    Kemal Anadol, 1944 tevkifatının unlu isimlerinden Zihni Anadol ile terzi Emine Hanım’ın cocuğu olarak dunyaya geldi. Zonguldak’ta başlayan yolculuğu onu once İstanbul’a, sonra Ankara ve İzmir’e taşıdı. 27 Mayıs 1960’ı hızlı bir hukuk fakultesi oğrencisi olarak yaşadı, 12 Mart’ta ciceği burnunda politikacıydı, 1980 darbesinde ise milletvekili. Darbe sonrası siyasi yasaklı olacak, Barış Derneği davasında yargılanacaktı.

“Film 12 Eylul 1980 gunu kesiliyor. 12 Eylul tarihi, tum ulke icin olduğu kadar benim icin de bir milattı!” diyen Kemal Anadol, filmin sonrasına bakmayı değil, filmi geriye sarmayı tercih ediyor. Ve anlattığı filmin eksenine CHP’yi oturtuyor, partinin cok tartışılan 80 oncesi donemine ait onemli anılar ve olaylar paylaşıyor. Tabii arka fonda da adım adım felakete suruklenen Turkiye var.

Filmi Geriye Sarınca, yoneticilerin CHP’nin “sakıncalı piyadesi” olarak gordukleri Kemal Anadol’un anılarından ibaret değil… Bir donemi anlamak ve oğrenmek isteyenler icin de bulunmaz bir kaynak…

Filmi Geriye Sarınca’yı buyuk bir merakla okudum. Genel olarak Turk siyasal yaşamında anı yazan politikacı son derece az. Yakın donem Turkiye tarihi uzerine calışan akademisyenler icin bu tarz anılar bulunmaz bir nimet. Ustelik CHP'nin 1980 oncesi sol kanadında yer almış, orgutten yetişmiş bir ismin anıları ayrı bir onem taşıyor. İcinde neler mi var? CHP'deki sosyal demokrasi-demokratik sol mucadelesi, 1974 affı ve CHP'de Parti Meclisi tartışmaları (uye sayısının artırılarak etkisizleştirilmesi ve ardından kaldırılması) gibi konular son derece ozgun bilgiler iceriyor. Sayın Anadol'un akıcı diliyle 1980 oncesini merak edenlere ışık tutacak bir kitap.

Prof. Dr. Hakkı Uyar

ISBN: 9786050930504
    Sayfa Sayısı: 508
    Yayın Tarihi: Kasım 2015
    Yayınevi: Doğan Kitap

Aranabilir PDF + 19.1 MB

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.