• 17-07-2022, 19:09:39
    Giovanni Scognamillo - Bir Levantenin Beyoğlu Anıları, Agora Kitaplığı, İstanbul 2009.

'Asmalımescit Sokağı'ndan Kallavi Sokağı, Postacılar Sokağı ve oradan Gumuşsuyu'ndaki Bol Ahenk Sokağı'na, seksen yıldır Beyoğlu'nda yaşıyorum. Dolayısıyla ben Beyoğlu'na başkaları gibi, Galata Koprusu'nun ote tarafından gelen ve Beyoğlu'nda bir kucuk Paris'i, bir kucuk Avrupa'yı, cep boyu bir Batı'yı bulan, bunda doğal ozlemlerini gideren birinin gozuyle bakamam. Benim alternatif Beyoğlum, kesinlikle bir atraksiyon ya da bir şov, bir eğlence değildi, olamazdı da. Butun cekiciliğiyle Beyoğlu benim icin doğduğum, yaşadığım, yaşlandığım, anılarıyla beslendiğim bir gercek dunyaydı. Beyoğlu aynı zamanda ister gelip gecenler, ister Beyoğlu'na cıkanlar, isterse icinde yaşayanlar icin bir gunah ve sefahat yuvasıydı.
    'Beyoğlu'nun aşırı moda haline geldiği, nostaljinin one cıktığı gunlerde -ozellikle anı kitabımdan dolayı- ailemin gecmişi bana cok sorulmuştur. Kendim bu durumun gucluklerini hic yaşamadıysam da, Levanten olmak kolay değildir. O yuzden bu kitabımda, omur boyu Beyoğlu'lu biri olarak Levanten kimdir, ne yapar nasıl yaşar, size onları anlatmayı istedim...'

**Yukleme bana ait.

Format PDF. Boyut (4.43 MB). 301 Sf.

ISBN: 9786051030371
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.