• 17-07-2022, 19:09:34
    Hasan İzzettin Dinamo - 6-7 Eylul Kasırgası, May Yayınları, 1971.

Bir ikindi ustu bu komedyada ben de ufak bir rol aldım. İnce uzun boylu sarışın mavi gozlu sevimli bir asker sorgu yargıcı beni beş dakika bile surmeyen bir sorguya cekti. Sonra, zindana dondum...
    Yatsı vakti benimle birkac arkadaşın adı okundu. Geri kalan arkadaşlarla helallaştık. Yataklarımızı ertesi gun almak uzere arkadaşlara emanet ederek caddeye cıktık. Alışkanlık dolayısiyle cevremde zararlı insan golgeleri aradım. Kimse yoktu. Bir dolmuşa atlayarak Sirkeci’ye indim. Baktım, o yorede kırılıp dokulen butun evlerin, mağazaların camları takılmış, icleri yine mobilya ile malla dolmuştu. Yalnız Altı - Yedi Eylul kasırgasının benim insan yureğimde actığı korkunc yaralar yaşadıkca işleyecekti.
    Onları hicbir guc onaramazdı.

Zamanın DP iktidarı, oylesine şaşkındı ki; zindana atılacaklar listesine bir yıl once olmuş solcu bir emekci katmışlar ve hakkında tutuklama kararı cıkartmışlar, İstanbul'u yakıp yıkanlardan biri olarak arıyorlardı!.. Polislere “tutuklu olu” icin ancak mezarlık adresi verilmişti.
    Hasan İzzettin Dinamo, bu zindan seruvenini bugun ki ve yarınki kuşaklara ışık tutması bakımından bu kucuk kitapcıkta size sunuyor.

**Yukleme bana ait.

Format PDF. Boyut (2.78 MB). 94 Sf.

ISBN: 303068162
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.