• 17-07-2022, 19:00:02

“… o insanlar benim istediğim gibi yuruduler, benim istediğim gibi gulduler ya da ağladılar, benim istediğim gibi olduler ya da yaşadılar, bunlar cok onemliydi benim icin.”

Safa Onal icin, “sinemanın kazancı ama edebiyat dunyasının kaybıdır” denir. Belki de edebiyattan bu kadar beslenebildiği icin, delikanlılık gunlerinde başlayan bu seruven sonucunda, filme cekilmiş 395 senaryoyla bir dunya rekorunun sahibi oldu. Sinemanın buyusu onu kendine oyle bağlamış ki, insana, “boyle hayatlar yaşanabilir ve bunlar boyle anlatılabilir mi, olabilir mi boyle şey” duygusu yaşatan anılarında gecen 768 ismin buyuk coğunluğu, yine o dunyadan, sinemadan.

“Oyle seviyordum ki bu seruvenleri ve yazmayı ve gitmeleri-gelmeleri. Bana hic oyle zahmetli, beni yorucu falan gibi gelmiyordu. Ben başka bir şey duşunemiyordum ki!.. HÂl dunyada sinemacılıktan başka bir mesleğin nasıl olduğuna şaşmaktayım. Yani senaryocu ve yonetmen ve ışıkcı ve kameracı ve oyuncu, studyocu ve set işcisinin dışında başka meslekler nasıl yapılır? Merakımdır. Ciddiyim.”

Yayınevi: İş Bankası

Yayın Tarihi: 07.04.2009

ISBN: 9789944886109

Sayfa Sayısı: 476

Aranabilir PDF + 16 MB

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

tarama başkasına yukleme bana aittir.