Sol hareket icinde yer alanların yaşamlarının şu veya bu doneminde, iktidarlarla hic takışmamış, catışmamış olması olanaksızdı.. Bu takışma ve catışmaların işinden edilmeye başlayıp sorgulamalarla, işkencenin de eksik olmadığı gozaltılar, tutuklamalar, davalarla ve uzun hapislerle bitmemiş olması da neredeyse olanaksız.
Bu harekette yer alanlar icin boyle olgular eski deyimle ahval-i Âdîyeden sayılmalıdır, sayılır da. Bunun doğal bir sonucu olarak da bu uygulamaların en ağırına, hem de defalarca uğranılmış olsa bile, bunlardan soz acmak, hele kendisi icin bir ovunc payı cıkarmak, bir zaaf, zayıflık goruntusu sayılır, hoş gorulmez. Benden onceki kuşakların bu konuda ne kadar duyarlı olduklarının yakından tanığıyım. Ben de bugune kadar o duyarlılığın dışına taşmamaya calıştım, taşmadım.
Oysa şimdi bu kitapta butunuyle bunu yapacağım, gecirdiğim sorgulamaları, gozaltıları, davaları ve mapusluk gunlerimi anlatacağım.
Nihat Sargın Cezaevi Anıları’nı bu sozcuklerle sunuyor.
Anılara eşlik eden ağdalı, tumturaklı, tozlu raf kokulu belgeler ozel merakı yoksa okuyucunun ilgisini cekmeyebilir. Ama, fazla gun ışığı gormemiş bir donemin Nihat Sargın titizliği yazılmış anılarının okuyucuyu zenginleştireceğine inanıyoruz.
Yayın Tarihi: 08.02.2005
ISBN: 9789758683437
Yayınevi: Tustav
Sayfa Sayısı: 360
Yandex
Mediafire