"Ben hayatı, yaşamak icin değil, matem icinde sonsuz bekleyişe gore duzenlenmiş Acem ulkesinde nafile zamanlar bekledim... Severek ve umit ederek... Bize cok benzeyen, bir uctan diğerine savrulan kulturleri icinde hic yabancılık cekmedim. Bize hic benzemeyen toplumsal bezginliklerine yabancı kaldım. Buyuk bir coşku ile gittiğim ulkeden derin bir hayal kırıklığı ile ayrıldım. Kolayca halledilebilecek, insana dair nice sorunun Kafdağı'nın arkasına gomulmesini, sosyal ozgurluklerin beş para değeri olmamasını huzunle izledim."
Okuduğunuz bu kitap kimseyi ofkelendirmek icin yazılmadı. Kendi caresizlikleri ile yola cıkmış genc bir insani yardım gorevlisinin, gorev yaptığı ulkenin caresizlikleri ile baş etme hikÂyesinin unutulmaması icin yazıldı. Daha iyi yaşamak icin daha kotusunu inşa etmiş olanların pişmanlıklarını hatırlamak icin yazıldı. Nereye giderse gokyuzunun sahibi olduğuna inanan kederli surgunleri anmak icin yazıldı. Ve İnsanlığın buyuk macerasına kendi kucuk tecrubesi ile eklendi.
Yayınevi: Kırmızı
Baskı Yılı: 2013
Barkod: 9786055411107
Sayfa sayısı: 179
Aranabilir PDF + 3.93 MB
Yandex
Mediafire