orhan gencebay yılmaz guney arkadaşlığı, roportajı hakkında merak ettiğiniz tum bilgiler burada arkadaşlar.

Arabesk'in Kralı, sinemanın Cirkin Kral'ı ile olan dostluğunu bakın ne guzel anlatmış Melek'ler

Orhan Gencebay, Turk sinemasının "Cirkin Kral"ı Yılmaz Guney'le dostluklarını anlattı

Bu yıl 6’ncısı duzenlenecek “Uluslararası İşci Filmleri Festivali” bir surprize ev sahipliği yapacak. İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı gercekleştirilecek festivalde, yerli ve yabancı 60’a yakın film ucretsiz olarak izleyicilere sunulacak.

Festivalde, Orhan Gencebay’ın zamanında yasaklanmış tek filmi olma ozelliğine sahip 1978 yapımı “Derdim Dunyadan Buyuk” adlı filmi de festivalde gosterilecek. Festivali kapsamında hazırlanan “Festival” gazetesinde unlu muzisyen ile yapılan soyleşide Gencebay, sinemanın “cirkin kralı” Yılmaz Guney ile dostluklarını anlattı.

'GİDİN YILMAZ GUNEY’E TEKLİF EDİN'

Gencebay, ilk film teklifinin kendisine Yunus Emre’yi oynaması icin geldiğini anlatırken, şunları soyledi:

"Yeni tanındığım sıralarda bana bir film teklifi geldi. Teklifi getiren benim Yunus Emre’yi oynamamı istemişti. UNESCO’ya yetiştireceğini soyledi ve 'Yetişmemiz icin 17 gun var' dedi. Benim canım son derece sıkıldı. 'Bana bunu nasıl teklif edersiniz' dedim. Hayatımda hic film yapmamışım, başrol oynamamışım. Benim gibi acemi birine teklif ediyorsunuz. Ustelik 17 gunde bitecek ve UNESCO’ya gidecek. Bana gore baştan aşağı yanlıştı. 'Gidin bunu Yılmaz Guney’e teklif edin. O sinema adamı. Ustelik 17 gunde olmaz, 17 ayda olur, ona gore teklif edin' diye reddettim."

Daha sonra gelen tekliflerden birinin de Yılmaz Guney’e ait olduğunu soyleyen Gencebay, o gunu şoyle anlattı:

"Teklifler hep vardı. Ondan sonra sevgili Yılmaz ağabeyimiz, Yılmaz Guney, biliyorsunuz kendisi sinemanın her tur alanını tanıyan, bilen bir sinema adamıydı, bana aynen boyle 'Kardaş' dedi (Guluyor), ‘Bundan sonra beraber calışalım ya. Gel, ağabey, kardeş calışalım, ben senin patronun gibi değil, aynı catı altında yonetmenin de olayım beraber calışalım’ dedi. Ben yıllardır tanıyordum zaten, cok da sevdiğim birisiydi. 'Memnuniyetle, ne guzel olur Yılmaz ağabey' dedim. Karar verdik fakat bir olaylar oldu o hapishaneye girdi. Ondan sonra biz tabii Yılmaz ağabeyle uzulerek biraraya gelemedik."

'COK KAFAYI CEKTİK'

Guney ile iyi dost olduklarını ve birlikte bircok kez 'kafayı cektiklerini' de anlatan Gencebay, "Ne icerdiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"İyi votkacıydı o (Guluyor). Votka-soda, votka-limon icerdi. Ben de icerdim. Silah kullanırdı, gozu pek bir adamdı ve espriliydi. Rahmetli Yılmaz ağabey sağlam adamdı. Cok severdim, o da beni cok severdi." (Haberturk)