• 17-07-2022, 17:50:24

?Yıllar boyunca son gunumun nasıl olacağını duşunmuştum. Ve işte o gun gelmişti. 1976 yılının Ocak ayıydı. Ve ben İngiliz Guvenlik Servisi MI5?de yirmi yıl yuksek mevkilerde bulunduktan sonra, şimdi tekrar gercek dunyaya katılmaya hazırlanıyordum. Easton Road metro istasyonundan son kez cıktım. Gower sokağından Trafalgar meydanına doğru inerken, kış guneşi parıldıyordu. Elli metre ileride, iş yerlerinden oluşan blokun dikkat cekmeyen bir kapısından iceri girdim. İngiliz Karşı Casusluk Teşkilatı?nın merkezi, olmayacak bir yerde, bir hastaneyle bir sanat kolejinin arasındaydı. (NOT: MI, Military Intelligence ?Askeri İstihbarat- kelimelerin kısaltılmasıdır.)

Wright, MI5?te casus avcısı olarak calıştığı donemde tanık olduğu suikast planlarını, CIA?nin ortaklığıyla duzenlenen komploları ve etikdışı bilgi toplama tekniklerini acıkladığı kitabıyla İngiliz istihbarat orgutunun ipliğini pazara cıkarmıştı. İngiliz hukumetince 1987?de yasaklansa da İskocya ve Avustralya?da satılmaya devam eden ?The Spycatcher?, 2 milyonluk satış rakamına ulaştı.

Sayfa Sayısı : 366

Baskı Yılı : 1987

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.