"Bir yazar icin yazmak eyleminden daha oğretici bir şey yok."
Gunluk turunun en onemli isimlerinden biri olan Andre Gide, edebiyatcı gunluklerinin birer portre, oyku, anı, tarih yazısı olduğunu soyler. Turk edebiyatının abidevi gunluklerinden biri olan Damla Damla Gunler'in I. cildinde Adalet Ağaoğlu tam da bunu yapıyor. Donemin siyasal koşulları, edebiyatcı portreleri, geziler, tarihî anekdotlar, TRT yılları, cekişmeler, buyuk sevincler, uzgunlukler, huzunler... "Oyun yazarı" Adalet Ağaoğlu'ndan "romancı" Adalet Ağaoğlu'na giden yolda yazarımızı adım adım izliyoruz. Bu gunlukler, sadece Turk edebiyatına ait değil ustelik. Her yonuyle entelektuel bir yazarın butun ilgilerini, meraklarını, analizlerini, dunyaya bakışını okuduğumuz ve buyuk dunya anlatısına ait cok onemli bir gunluk Damla Damla Gunler.
"Tısım cıkmıyor. Kitabı [Olmeye Yatmak] yatağımın icine aldım, durmadan okuyorum. Ne tuhaf, yazılıp da oynanmış bir oyunum, sahnelenmesi sonrasında hemen biterdi. Benden cıkıp giderdi. Bu, bitip gitmiyor. Her bakışta ya bir murettip hatası ya da kendi hatalarımı buluyorum. Biri cıkar da okursa, diye odum patlıyor. (Okunsun istemiyorsan, niye basılsın diye yandın tutuştun peki?) Benden cıkıp gitmesini istiyordum da ondan."
18 Haziran 1972
(Tanıtım Bulteninden)