• 17-07-2022, 17:28:33
    Alaeddin Asna, eğitimini Siyasal Bilgiler Fakultesi?nde, ardından yuksek lisans yaptığı Michigan Devlet Universitesi?nde tamamladı. İş yaşamına TRT?de radyoculuk, Yeni İstanbul ve Vatan?da gazetecilikle başladı. Devlet Planlama Teşkilatı ile Sağlık Bakanlığı Nufus Planlaması Genel Mudurluğu?nde calıştı. Koc Holding?de Halkla İlişkiler Muduru olarak gorev yaptı. 1974?te, Turkiye?nin ilk halkla ilişkiler şirketi A&B Halkla İlişkiler?i kurdu ve fiili olarak 1995?e kadar calıştı. Marmara Universitesi İletişim Fakultesi?ndeki gorevinin yoğunlaşması uzerine, 1995 yılında şirket ortaklığından ve yonetiminden ayrılarak yalnızca eğitim faaliyetleriyle ilgilenmeye başladı. Halen A&B İletişim A.Ş.?nin Yonetim Kurulu Uyesi ve danışmanıdır. 1972 yılında Halkla İlişkiler Derneği?nin kurucuları arasında yer aldı ve ilk başkanı oldu. 1968 yılından başlayarak pek cok universitede halkla ilişkiler, reklamcılık ve gazetecilik dersleri verdi. 1994?te Docent, 1999?da ise Profesor oldu.

Eserleri: Halkla İlişkiler (Turkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitusu Yayını, 1969), Sandaldaki Adam (Şiir -1974), Halkla İlişkiler Sanatı (İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Nihat Sayar Vakfı -1979), Public Relations (Osmanlı Matbaası -1983), Bankacılar İcin Kişisel İlişkiler (Turkiye İş Bankası Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitusu -1984), Bankacılar İcin Halkla İlişkiler Bilgisi (Turkiye Bankalar Birliği -1988), Public Relations, Temel Bilgiler (Der Yayınevi -1993), PR: Dunden Bugune Bir Sanat ve Meslek Oykusu (Sabah Yayınları -1997), Once İletişim Vardı (Derin Yayınları - 2000), Bir PR?cının Meslek Anıları (MediaCat Yayınları - 2004), Kuramda ve Uygulamada Halkla İlişkiler (Pozitif Yayınları -2006).

İletişim Hayattır: Alaeddin Asna Kitabı -2009

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Bu epub'un tarama ve duzenlemesi bana aittir.

PDF

dedo11 tarafından eklenmiştir

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.