• 17-07-2022, 17:16:51

Alıntıdır. Duzenleme bana aittir
    Annem Prof. Dr . Afet İnan'ın yazdığı Ataturk Hak kında Hatıralar ve Belgeler, Turkiye İş bankası Kultur Yayınları tarafından 1959 tarihinde basılmıştır . Basıldığı tarihte buyuk ilgi goren bu anı kitabının, ikinci (1968), ucuncu (1980) ve dorduncu (1984) baskıları yapılmıştır. İş Bankası Kultur Yayınları 2007'de beşinci baskısını yapmayı planlamış ve kitabın tekrar gozden gecirilmesi icin bana başvurmuşnır. Seve seve yaptığım bu calışmada, ozellikle kitabın dilinin genc kuşak larca daha anlaşılır bir hale getirilmesine gayret ettim. Bu arada ozgun metinlerdeki anlaşılması zor kelimelerin yanına, koşeli parantez icinde bugunku anlamlarını koydum. Ayrıca kitapta zaten var olan resimlere arşivimde bulunan diğer resimlerden de katarak zenginleştirmeye calıştım. Ataturk'un kendi ifadeleri olan metinlerin yanı sıra, anneme anlattıkları veya annemin not ettiği ve tanık olduğu olaylar bu kitapta yer alıyor. Orneğin Ataturk'un doğum gunu ki bazı yayınlarda yanlış anlatılmaktadır- veya mezarının nerede olmasını istediğinin kendisi ile konuşulduğu bir toplantı gibi. İlk elden kaynak olduğu icin, okumamış olanların ve ozellikle genc kuşakların da faydalanmaları umidiyle.
    BODRUM, 2007
    ARI İNAN

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Alternatif Yandex link
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

[/HIDE]