• 17-07-2022, 17:16:16

Dort isimden oluşmuş bir kişi o: Gungor Uras, Ali Rıza Karduz, Tevfik Gungor ve Ayşe Hanım Teyze. Turkiye'nin ekonomik-gastronomik tarihinin onde gelen izleyicisi. Tahran'dan Washington'a, Londra'dan Mekke'ye, adımını attığı her toprak parcasından, siyasetten iktisada, yemekten muziğe anlatılacak bir şeyler cıkartıp okurlarıyla paylaşmaya can atan bir yazı makinesi.
    TUSİAD Genel Sekreterliği ve Aksigorta Yonetim Kurulu Başkanlığı yaptığı icin omrunun buyuk bir kısmını iş Âleminin zirvelerinde gecirmesine rağmen yazılarını basit ve sıradan insana oncelik veren bir bakış acısıyla yazdı. Halen Dunya'da Tevfik Gungor, Milliyet'te Gungor Uras imzasıyla ekonomi yazıları, Milliyet Cumartesi'de ise Ali Rıza Karduz adıyla yemek yazıları yazıyor, CNBC-e televizyonunda program yapıyor. Bilgisi, kıvrak kalemi ve ironik uslubuyla ekonomik kavram ve uygulamaların geniş yığınlar tarafından anlaşılmasına cabalıyor.
    "Onemli olan yazılanın okunması, anlaşılmasıdır. Ben roman, hikÂye değil, ekonomi yazıyorum. Yazdıklarımın anlaşılır olması gerekiyor. Konuya yabancı olanların yazıyı sıkılmadan okuyabilmelerini temin etmek, konuya ilgi duymalarını sağlamak gerekiyor. Arada sırada olayları hafife almak, okuyucunun tanıdığı kişileri, yazının icine oturtmak ilgi cekiyor. Nasıl ki 'Saf ve Bakir Anadolu Cocuğu' olarak kendi uzerimden, başkalarının sorunlarını anlatıyorsam, aynı şekilde halkımızın coğunluğunun temsilcisi olan Ayşe Hanım Teyzem, Ali Rıza Bey Amcam ve İşci Memed uzerinden de halkın sorunlarını tartışmaya acıyor, halka bilgi veriyorum."

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.