O.Gazi Aşiroğlu - Son Halife Abdulmecid
Anı ve Biyografi Kitapları1 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Kişisel Gelişim Kitapları
- Anı ve Biyografi Kitapları
- O.Gazi Aşiroğlu - Son Halife Abdulmecid
-
17-07-2022, 17:15:36
O.Gazi Aşiroğlu - Son Halife Abdulmecid
Duşununuz, giderken bir zarf icinde iki bin dolar lutfetmişler, bununla koskoca bir saray halkı hangi bir otele yerleşir, hangi masrafı karşılayabilir. Biz de başka hukumdarlar gibi giderken ve gitmeden evvel hazineden pek kıymetli mucevherleri kaldırabilirdik, amma memlekete mal olmuş şeylere el surmeyi vicdansızlık addederim.
Sonra arkamızdan neler işitmedik. Yok! Biz hainmişiz, biz Milli Mucadele?yle asla ilgilenmezmişiz, biz duşmanla işbirliği etmişiz, butun bunların aslı esÂsı yok! (?) Bana gelince, Allah da bilir, Peygamber de yarın şefaat edecektir. Oğlum Omer Faruk?u Anadolu?ya gonderdim. Maksadım İstanbul?dan kacıp Anadolu?ya gelmek, İslÂm mucahidlerinin başına gecmek ve butun Âlem-i İslÂm-ı ayağa kaldırmak idi. Amma ne yapayım ki, oğlumu İnebolu?dan cevirdiler. Teklifimi reddettiler. O zaman bize İstanbul?da işin sonuna kadar oturmak duştu.
Millî zafere, bir cocuk gibi sevindik. Mustafa Kemal?i kucaklamak, hatt Paşam, kızımı O?na vermek bile istedim, fakat kimse bunu anlamak istemedi. Mustafa Kemal Paşa?nın Refet Paşa?ya:
?-Ben Enver Paşa olmak istemem!? dediğini soylediler, amma biz kendisini Enver Paşa yapmak istememiştik!?