GORDUKLERİM DUYDUKLARIM DUYGULARIM
Meşrutiyet ve Cumhuriyet Devirlerine Ait Hatıralar ve Tetkikler
Yazan: Asım US
Yayınevi: Vakit Matbaası
Yayın Yeri ve Yılı: İstanbul, 1964
Yeni baskısında yer alan tanıtım yazısı:
"Meşrutiyet, Cumhuriyet ve imparatorluk devirlerine ait bazı hatıralarımı ve tetkiklerimi, Gorduklerimi, Duyduklarım, Duygularım adı altında topladım. Bunların bir cilt icinde neşri, memleketimizde millî kurtuluş tarihi ve demokrasi hayatının gelişmesi bakımından, genc nesillere faydalı bir fikir verecektir.
Hatıralarımın yazılışı, hadiselerin tarih sırasına gore değildir. Şahsî goruşlerimi gosteren hatıralarımı, hususî tetkiklerime tercihen daha one almak suretiyle yazdım."
İlgili kitap ve yazar hakkında Radikal gazetesinde cıkan yazı icin
İlgili kitap onemli bir hatırat olarak gorulur. Yeni baskısı da yapılmıştır. Burada paylaştığımız 1964 tarihli baskıdır. Tek sayfa ve arama yapılabilir PDF formatındadır. Kitabı okuyanlar belki okumak isteyenlere yol gosterici olması bakımından duşuncelerini bildirirlerse faydalı olur kanaatindeyim. Zira forumun nacizane bence eksik yonlerinden bir tanesi paylaşım başlıklarının altlarının yorumsuz kalması. Bu hem paylaşan icin şevk kırıcı, hem ilgili paylaşım hakkında bilgi sahibi kişilerin bu bilgisini paylaşmaması bakımından da uzucu.