• 17-07-2022, 17:06:20

Cemil Meric'in kendini, yakınlarını, etrafındakileri, icinde bulunduğu dunyayı, duşunce tarihini ve tarihimizi, kendi acısından ve yalın bir şekilde değerlendirdiği eseri Jurnal, yazarın gundelik duşuncesini, kişisel maceralarını, anı ve itiraflarını, yoğun duygularını, yaratış gucunu, alışılmadık yaklaşımlarını, guclu sentezlerini, engin kulturunu birarada yansıtan bir buyulu aynadır. Cemil Meric'in en doğal cehresi ve olanca coksesliliğiyle karşımıza cıktığı eser, yazarını olduğu gibi tanımamıza, değerlendirmemize yardım eden zengin biyografik malzeme de iceriyor. İsyankar, acımasız, coğu zaman duygusal yanlarıyla bir gonul ve duşunce adamına yaklaştırıyor bizi. Jurnal'de Cemil Meric'in duşuncesi, karakteri, kişiliği cırılcıplak karşımızda. Jurnal, sonsuzla ve olum sonrasıyla bir tur hesaplaşma, bir vasiyetname, bir uzun mektup. 1955'den 1983'e marjinal bir yazarın oteki yuzu. Benliği, birikimi, şuuraltı ve şuurustu ile...

Daha once sitede vardı diye hatırlıyorum. Gozume ilişmeyince paylaşayım istedim. Var ise affola.

Kitapların sonuna ufak bir sozluk hazırladım. Yanında "*" işareti bulunan kelimelerin anlamlarını bulabilirsiniz.

Epub isteyen olursa hazırlarım.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Gizli İçerik:

Murabba paylaşımı epub olarak cilt - 1-2
    Gizli İçerik: