Efsanevi HEY Dergisi?ne 25 yıl sureyle sırasıyla; cevirmen, muhabir, istihbarat şefi, yazı işleri muduru ve genel yayın yonetmeni olarak hizmet eden, bu yıl gazetecilikte 35. yılını dolduran muzik dunyasının duayeni HULUSİ TUNCA 70?li yıllarda HEY?de yayınlanan roportajlarından derlenen kitabını yayınladı.Kitapta yer alan başlıca konular şoyle :
EDİP AKBAYRAM, BABASINDAN NİYE BORC İSTEDİ?
?Şarkıcı olmama kesinlikle karşı olan babam; gazetede Altın Mikrofon?un 12 finalisti arasında benim de fotoğrafımı gorunce bana bir telgraf cekmişti: ?Başarını kutlarım. Dile benden ne dilersen? diyordu. BEŞ BİN LİRA diledim ondan. Borc harc bulup gondermişti bana o parayı.. Elbise ve ayakkabı alarak yarışma ekibi ile birlikte Anadolu turnesine cıktım. Gaziantep?e girişimiz buyuk olay olmuştu. Konvoylar yolumuzu şehre girmeden kesti. Hemşerilerimin elleri uzerinde uc kilometrelik yolu ne kadar zamanda gectik inanın hatırlamıyorum. Yeni bir Edip doğuyordu..? diye anlatıyor Edip Akbayram.
ERKİN KORAY, HANGİ PLA?INI TURK MUZİ?İ LİSTESİNE GİRSİN DİYE YAPTI?
Erkin Koray, son plÂğı olan ?Şaşkın?da yepyeni bir denemeye girmişti. Uzun zamandan beri Turkiye?de Batı Muziği?nin hatta en aşırı ?Underground? akımlarının onderi olarak gosterilen Erkin Koray, şimdi butunuyle bunlara karşı bir plÂk yapmıştı.
?Şaşkın?da Turk Muziği?nin yanı sıra Hint ve Arap ezgileri de seziliyordu. Hatta Erkin Koray, bu plÂğı Turk Muziği listelerine girsin diye yaptığını bile soylemişti. Gercekten Batı Muziği?ni hatırlatan en ufak bir tema bile yoktu ilk bakışta ?Şaşkın?da. Ancak; aslında Turk Muziği sazlarını, Arap ve Hint ezgilerini, Batı Muziği?nin yoğun ritmi icinde buluşturuvermişti Erkin Koray... Bu yuzden, bu plÂk Batı Muziği listelerinde coktan ust sıralara doğru yukselmeye başlamıştı bile.
ALTIN GİTARLA CALINAN NİNNİYLE BUYUYEN UNLU ŞARKICI KİMDİ?
Yurdaer Doğulu?nun bekÂrlık gunlerinden farklı olarak iki ?kişi? daha vardı şimdi ortada. Birisi 2.5 yaşındaki Ozan?ı, ikincisi birkac gunluk Kenan Cihan?ıydı. Tek zoruna giden şey de ninni soylemekti. Ama onun bir teklifi vardı: ?Ninni yerine gitar calsam olmaz mı??... Kenan Doğulu?daki şu şansa bir bakar mısınız? Hangi bebek; milli bir gitaristin gitarının ellerinden dokulen nağmelerle buyumuştur bugune kadar?
BULENT ECEVİT?İ DUNYA CUMHURİYETİ?NİN BAŞBAKANI İLAN EDEN KİM?
Boyut: 9 Mb
Bicim: Pdf, Clearscan