• 17-07-2022, 17:05:25

Bu, gercek bir biyografi değildir ve adı gecen kişilerin coğu hayÂl urunudur. Oburleri ise, Loksandra gibi gercekten yaşamış kişilerdir. Buna karşılık o cağın ruhunu, gelenek ve goreneklerini, tarihi olaylarını elimden geldiği kadar gerceklere uygun olarak vermeye caba gosterdim. Bunu başardığımı umuyorum; cunku hayatımın ilk yıllarını bende derin izler bırakmış olan eski İstanbul'da gecirdim. Geceleri yangını haber veren gece bekcisini yaşadım. Tahtırevanları, Tatavlılar'ın manastırındaki tahta canın cıkardığı sesleri yaşadım. Ağrıyan gozunun iyileşmesi icin Loksandradan şifalı ayazma suyu isteyen su satıcısı Turk'u yaşadım.
    Şimdi, butun bunlar gecmişte kaldı ve o cağın uzerini unutkanlık otları ortmeye başladı bile. Bunun icin oturup yazıyorum. Omrumun sonbaharını yaşamaktayım ve bildiğim şu bir kac şeyi beraberimde mezara goturmek istemiyorum.
    Yukarıda soylediğim gibi o cağın ruhunu ve tarihi olaylarını gerceklere uygun olarak yansıtmaya calıştım ve bu doğrudur. Rum mahallelerinde oturan ve «Turklerle alış-verişi olmayan», ama bu sozleriyle yonetici sınıfı kasteden Loksandra'nın fukara halk ile, odunlarını kesen Kurt ile, mahallenin gece bekcisi ile pek guzel alış verişi vardı. Onlarla iyi anlaşır, onları severdi. İşte, butun bunları gorduğum ve yaşadığım gibi anlattım.
    Yazarken hoş vakit gecirdim. Umarım ki sizler de hoş vakit gecirirsiniz.
    Not:Taraması cok sorunlu olan bir pdf dosyasından cok zahmetli bir epub calışması oldu. Kitabın guzelliği bu zahmete değdi bence. Ancak bir daha taraması net olmayan bir kitaptan asla epub yapmayı duşunmem sanırım.
    Kitap 2 defa okunarak hataları sıfıra yakın bir şekilde duzenlendi.
    İyi okumalar dileğiyle.

Ceviren: Osman Bleda
    Yayın Yılı: 2004
    206 sayfa

epub

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

PDF (dedo11 tarafından paylaşılmıştır)

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.