Simone de Beauvoir - Simone de Beauvoir'dan Sartre'a Mektuplar I;Ceviren: Zeynep Bayramoğlu;Mektuplar Dizisi:23; Duşun Yayınevi, İstanbul.
Bu sabah mektubunuzu aldım. Bunu okulun antetli buyuk zarfları icinde değil de, cantamdaki gizli bir bolmede saklayacağım. Boylelikle onu istediğim zaman cıkarıp okuyabileceğim -sizi seviyorum- sizi seviyorum ve sizin aşkınızın da tıpkı benimki gibi olduğunu hissediyorum. Biz, tek kişiyiz. Bunu hissetmenin bana ne buyuk bir huzur ve guc verdiğini bilemezsiniz. Mutluyum - şimdiye kadar hic ama hicbir zaman kendimi bu kadar butunleşmiş hissetmemiştim. Dun size yazdıktan sonra hep beraber Agnes Capri?ye gittik. Vedrine?i size olan hislerini anlatması icin kışkırttım. Cok eğlenceliydi. Sonra otele donduk. Vedrine bende kaldı -tabii Kos'tan gizli olarak- ateşli bir gece gecirdik. Bu kızda olağanustu bir cinsel enerji var. Kendi kendimle cok boğuştum. Sonunda en azından 'Vucudundan? faydalanmamak cok yazık olacaktı -yine de bu durumu ahlaksızca buluyorum, cunku şefkatten uzak ve hayvaniydi- şimdiye kadar hic boyle bir şey başıma gelmemişti, bilincsiz olarak yalnızca zevk almayı duşundum. (Arka Kapak)