Sadun Aren, Puslu Camın Arkasından, ISBN:973-533-493-9, 352 sayfa, Birinci Baskı: Haziran 2006, İmge Kitabevi, Ankara.

İnsanlara puslu bir camın arkasından baktım... O insan Âşık olabilir, hırslı olabilir, kindar olabilir vs; bunları hic bilmem... O anlamda butun hayatım boyunca insanları ihmal ettim. Ama bunu daha cok kendime donuk olduğum anlamında yorumlamamak lazım. Cunku oyle de değil...

Siz ne kadar başkasında yaşıyorsanız o kadar sosyal bir insan oluyorsunuz, ne kadar az etkileniyorsanız o kadar az sosyal oluyorsunuz. Onların hırslarını bilmek, o şoyle duşunur, şoyle olmak ister demek, daha dışa acık bir insan olmayı gerektiriyor. Bunları hic gozlemlememişim... Yani ben, arkadaşlarımın kendi oz benlikleriyle ilgili konularla fazla ilgilenmedim, ama ben onlarda yaşadım ve onların varlıkları beni cok etkiledi, beni belirledi, hareketlerimi sınırladı. Bu anlamda hic ozgur olamadım.

Biz şimdi sosyalizme yeni bir yol bulmak icin duşunuyoruz. O yol ozgurlukcu demokratik bir yol olabilir... Eğer insanlar sosyalist bir dunya ozlemi icindedirler diye bir ongorumuz varsa, toplumun icinde sosyalizmin tohumu varsa ... bu tohumun gelişmesini sağlayacak bir şeyler yapılması lazım. İster bir parti olsun, bir dernek veya bir yazar olsun, bilincli sosyalist hareketin gorevi, toplumdaki bu sosyalist nuvenin cicek acmasını sağlamaktır. (Arka Kapak)

Kitabın boyutu 1-) icinde bol miktarda fotoğraf olmasından, 2-) Bu fotoğrafları bakıldığında hicbir şey anlaşılmayacak karaltılar şeklinde vermek istememem nedenleriyle buyuktur.

Hangi sitenin ne zaman nasıl davranacağı belli olmuyor. Yarım saati aşkın bir suredir MediaFire'a yukleme yapamıyorum. Bu nedenle daha onceden oldukca sorun yaratmış olduğunu bildiğim SolidFiles'a yukledim kitabı.

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.