• 17-07-2022, 16:48:36

Ducane Cundioğlu?ndan kıymetli bir eser: ?Akif?e Dair?
    Mehmed Akif?e dair icerisinde bircok sorunun cevabı var. Bunlardan bazıları:
    Şu meşhur Meal meselesi, neydi, kim istedi, amacı neydi, ne oldu?
    Akif Mısır?a nicin gitti? Ona ?Sen git de biraz kumda oyna? diyen kimdi? Neyi kastediyordu?
    Akif?i Cumhuriyet doneminde hafiyeler neden takip ediyordu? Bu nedenle şoyle demişti hani:
    Arkamda polis hafiyesi gezdiriyorlar. Ben, vatanını satmış ve memlekete ihanet etmiş adamlar gibi muamele gormeye tahammul edemiyorum ve işte bundan dolayı gidiyorum.(kitaptan, s. 30)
    Ya Akif?in cocukları onlara ne olmuştu?
    Bakın ne olmuş Emin (Ersoy) Bey?e
    Yıl 1966... Mekan Milliyet gazetesi... Anlatan Cetin Altan...
    Bir oğle sonrası... Bayram iceri girdi, ?Sizi biri gormek istiyor? dedi.
    - Buyursun...
    İceri traşı uzamış, ustu başı bakımsız, yaşlıca, celimsiz bir adam girdi. Hazırolu andıran bir duruş ve hafif bukuk bir boyunla:
    - Bendeniz, dedi, Mehmet Akif?in oğluyum...
    Bir anda ne olduğumu şaşırdım ve nasıl şaşırdım bilemezsiniz. Eski bir dostluk havası yaratmak istercesine: ?Oooo buyurun buyurun nasılsınız.? turunden bir yakınlık gostermeye calıştım. O tavrını bozmadı: ?Rahatsız etmeyeyim? dedi; ?Sizden ufak bir yardım rica etmeye gelmiştim...?
    Gokler mi tepeme yıkıldı; yer mi yarıldı da, ben mi yerin dibine gectim; doğrusu fena allak bullak oldum...
    Ve tek yapabileceğim şeyi yaptım, cuzdanımı cıkarıp uzattım.
    O, bukuk boynuyla: ?Siz ne munasip gorurseniz? dedi.
    Cinnet cehennemlerinin tum yıldırımları duşuyordu yureğime. ?Durun bakalım neyimiz varmış? gibilerden cuzdanı actım; icinde ne varsa cıkardım, -fazla bir şey de yoktu- elimde tuttum. Bir iki adım attı. Sanırım sadece bir 10, yahut 20 lira aldı.
    - ?Cok cok teşekkur ederim, rahatsız ettim? dedi ve cıktı.
    Aradan bir ay gecti gecmedi; gazetelerde kucuk bir haber ilişti gozume: Beşiktaş?taki cop bidonlarından birinde Mehmet Akif?in oğlunun olusu bulunmuştu. (kitaptan, s. 135)

175 sayfa/2.09MB

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.