• 17-07-2022, 16:46:36
    Denizlinin Bunyan ilcesindeki Yazıcıoğlu ailesinin duvarında asılı duran yapraklı takvimin, 13 Mayıs 1971 tarihini gosteren yaprağı halen koparılmamış olarak duvarda asılı durmaktadır. Cunku, damatları Sinan Cemgil, o gun olmuştur.

Kitap, İstanbulda başlayıp Nurhak Dağlarında sonsuzluğa donuşen bir yaşamın zihinleri zorlayan hikayesi, Turkiyenin kısa toplumsal tarihinin geniş bir ozeti, ilkeleri ve insanlığın evrensel değerleri icin yaşayan ve bu uğurda olumu goze alabilecek kadar erdem sahibi olan, belki de yaşamayı hepimizden daha fazla hakeden, bir donem gencliğinin kurutulmuş gul oykusudur.

Emekli albay Yılmaz Erkekoğlu anlatıyor;
    "İnekli koyunde 31 Mayıs 1971 tarihinde meydana gelen silahlı catışmada olen Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Ozdoğanın ailelerine cenazelerini alıp almayacakları şeklinde, Golbaşı Cumhuriyet Savcılığına telgraf cekilmişti.
    Geldiler!.
    Oğlunun cenazesinin teslim aldıktan sonra Adnan Cemgil, bir konuşma yaptı. Hatırlayabildiğim kadarı ile iceriği şoyleydi:
    - Ben varlıklı bir aileden geliyorum. Kendim oğretmenim. Ekonomik durumum oldukca iyidir. Oğlumu en iyi şekilde yetiştirdim. En iyi okullarda okuttum. Ulkenin en guzide universitesi olan Orta Doğu Teknik Universitesinde okuyordu. Hicbir şeye ihtiyacı yoktu. Bu sonuc onun olmasa yuksek muhendis cıkacak ve o da varlıklı bir hayat yaşayacaktı. Fakat o sizin iyiliğiniz icin oldu. Bunu bilesiniz diye soyluyorum.
    Koylulere baktım. Biraz once dikkatlice dinledikleri Adnan Hocanın sozu bitince, başlarını one eğdiler."

232 cift sf - 11 mb - pdf

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.