acun ılıcalı, ekşi sozluk, neler soyledi, ateş puskurdu, ne dedi, ile ilgili bilgiler burada melekler

Sevgili melekler,

Survivor'ın bitişinden sonra programlara konuk olmaya devam eden Acun Ilıcalı bu kez Burcu Esmersoy'un Yaz Gecesi adlı programındaydı.Soruları cevaplayan Ilıcalı,ekşi sozluk icin de ağır konuştu;

"Saygı denen bir olay vardır, bu kelime cok onemli. Saygıyı kaybetmediğiniz surece her insan hakkında her eleştiriyi yapabilirsiniz. Saygıyı kaybedip de klavye buldum ben onun hakkında bunu diyeyime girerse iş orda yeri geldiğinde insanların haddini de bildiririm ben. Biz burda ciddi bir emek sarfediyoruz. İnsanlar takdir eder-etmez, beğenir-beğenmez, seyreder-seyretmez buna saygım her zaman sonsuz. Benim programımın beğenilmek zorunda olduğunu hicbir zaman iddia etmedim ama burada kalkıpta 'Ulan Acun' diye konuşmaya başlayan bir adam gerekli muameleyi gormelidir. Ben annem ve babamdan saygılı olmayı, emeğe saygıyı insanlara zanda bulunmamayı oğrendim. İpini koparmış birinin klavye uzerinde canbazlık yapmasına karşı geliyorum tabii ki. Bu konuda da hurriyetin kısıtlanmasından yanayım. Saygı cercevesinde olmasından yanayım.

Ilıcalı, Esmersoy'un "Bir roportajında programdan sonra şoyle bir goz gezdirim kalabalık durumdan ertesi gun raytinglerinin de nasıl olacağına bakarım demiştin." sozleri uzerine de "Ben onu Ekşi Sozluk icin soyledim. Laf sokmak icin değil. Ekşi Sozluk'te değerli insanlar da vardır. Okuduğum zaman hakikaten beğendiğim yorumlar da oluyor bazen, ama abuk-subuk, saygısız, seviyesiz yazılar da oluyor." dedi.

Ilıcalı şoyle devam etti: "Genel olarak baktığımda zaman sevimli bulmuyorum. Zaten konu başlıklarına baktığınız zaman genel ruhaniyetin ya da maneviyetin yerlerde olduğunu goruyorsunuz. Ama onun icinde de değerli insanlar var yorumları var. Biz her sabah 10:00'da rayting alıyoruz, o zamana kadar tahminlerde bulunuyoruz. Ben onu onları aşağılamak icin soylemedim, onlar oyle zannettiler. Olay şu; kac entry girerse yarınki tahmin. Kotu anlamda soylemedim ama bazıları kompleks yaptı. Aralarında hakikaten ruh hastaları var, hafif sapık olanları var, deli olanları var ama iyi niyetli olanları duzgun olanları da var. O yuzden genelleyipte bir yargıda bulunmak istemiyorum. İnşallah aralarındaki garip tiplerde temizlenir."

"Twitter'a bakış acım farklı, Twitter halkın sesi gibi geliyor. Daha geniş bir yelpaze var. Orada insanların bir şey soylemesi yine saygı cercevesinde, aynı goruşe sahip bir grup olmadığı icin, surekli aynı acıdan bakmadıkalrı icin bir coğu soylenenlere daha cok değer veriyorum. Arada bakıyorum da yani. Ama şimdi benim rahmetli anneme kufreden de cıkıyor Twitter'da. Oluyor adam bakıyor bu adamın parası var diyor, bende para yok diyor benim anneme kufrediyor mesela. O durumlar ben yeni sisteme başladım, direkt dava acıyorum hepsine. Cok net bir cozum. Karşı tafı da bir anda 'yanlış anladınız, ben ozur dilerim, ben yazmadım' gibi cok değişik bir moda giriyor. Amacım insanlara zarar vermek değil ama değerlerimde bir sıkıntı yaşadığımda gozum kararır, gerekli cevabı veririm."