• 17-07-2022, 04:27:58
    Tanıtım Yazısı:
    İslam aleminin Akdeniz uygarlığındaki buyuk rolu, İskender istilasının Hindistan'a kadar goturduğu Yunan etkilerini benimseyerek, zenginleştirerek, ona yeni oğeler katarak Batı'ya aktarması olmuştur. Bu buyuk uygarlık değiş tokuşu 8-9'uncu yuzyıllarda Batı'dan Doğu'ya, 12-13'uncu yuzyıllarda Doğu'dan Batı'ya daha doğrusu İslam Akdeniz uygarlığından Hıristiyan Akdeniz uygarlığına doğru gercekleşmiştir.
    Eski Mısır, Mezopotamya ve Ege sayacağı uzerinde gelişen Akdeniz uygarlığı Grekler eliyle Roma ve Guney Avrupa'ya Anadolu ve Mezopotamya eliyle bir aralık Hind'e kadar uzanmış, boylece biri doğuda Irak ve Anadolu, oteki batıda Latin Âlemi olmak uzere ikiye bolunmuş, yine de aynı geleneği surdurmekten geri kalmamıştır. Sonraki yuzyıllarda kuzeyden katılan Germenler, Slavlar, Turkler, guneyden katılan Araplar ve Berberilerle genişleyen, icerik bakımından zenginleşen, bu uygarlık, ilk kokleriyle ilgisini yitirmemiş, yeni aşılarla guclenerek suregelmiştir.
    Butun bu koklu değişimler, oluşumlar, yapıtta cok ayrıntılı olarak goruleceği gibi, Doğu ve Batı tarihin genellikle buyuk ceviri etkinliklerinin sonucudur.

Tarama başkasına ait. Ben sadece aranabilir hale getirdim.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.