• 17-07-2022, 03:12:37
    #1


    Tarım sorunu (die Agrarfrage), 20. yuzyılın başından itibaren siyasetin ve sosyal bilimlerin en onemli tartışma alanlarından biriydi. 1980'lerin duşunce ikliminde ivme kaybedip şekil değiştirdi ve daha cok "hormonlu sebzeler", "doğal beslenme", "permakultur" gibi "kentli" başlıklar altında bambaşka bir tartışmaya donuştu; uretim ve ureticiler yerine gıda ve tuketimle ilgili meseleler gundemin baş koşesine oturdu. Kucuk ureticiliğin sorunları, "kumarhane kapitalizmi"nin kırdaki yansımaları, koyun değişen toplumsal yapısı, proleterleşme bicimleri ve tarımın uluslararasılaşması bu "kentli" tartışmalar icinde yer bulamadı.

    Bildiğimiz Tarımın Sonu, kuresel iktidar rejimlerini ureten iktisadi sureclerle beraber tarım sorununu "yeniden" ele alıyor. 10 yılı aşan bir ortak calışmanın urunu olan bu eserde Cağlar Keyder ve Zafer Yenal, tarım sorununu ve kırsal yapıların donuşumunu, metalaşma, koylunun mulksuzleşmesi ve siyaset bağlamında tartışmaya acıyor.

    Dunyada da Turkiye'de de yoksulluk, bolgesel eşitsizlikler, cevre, sosyal politikalar ve toplumsal hareketler gibi bircok onemli meseleyi anlamlı bir şekilde konuşabilmek icin tarımda ve kırda olup bitenleri hesaba katmamak imkÂnsız. Bildiğimiz Tarımın Sonu, organik pazar romantizmine ya da koy nostaljisine hapsolmadan, tarım sorununu duşunmenin ve tartışmanın bereketini anlatıyor.



    Sayfa Sayısı: 237
    Baskı Yılı: 2013
    ISBN-13: 978-975-05-1166-0
    Yayınevi: İletişim Yayıncılık



    Aranabilir PDF + 5.61




    Yandex

    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.



    Mediafire

    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.