• 16-07-2022, 21:51:46
    Kemal Aytac - Cağdaş Eğitim Akımları, AUDTCF Yayınları, Ankara 1981.

20. yuzyılın ilk yarısı, reformcu eğitim duşunce ve uygulamaları acısından oldukca zengin bir donemdir. Bunlar, gunumuzdeki eğitim reformlarının fikri koklerini oluşturmaktadırlar. Cağdaş Eğitim Akımları yabancı ulkelerde, cağımızı karakterize eden reformcu eğitim duşunceleri uzerine sistemli bir bakış vermektir. Gunumuzdeki eğitim reformu uygulamalarını anlamak icin, bunların arka planını ve onculuğunu teşkil eden akımları tanımak gerekir. Kitapta, bu akımlardan sadece en yaygın olanlarına belli bir kronoloji takip edilerek yer verilmiştir. Ceşitli ulkelerde eğitim hareketlerinin onculeri genel hatlarıyla okura tanıtılmıştır. Eğitim sahasında literature gecen ana eserler zikredilmiştir. Kitapta “Cağdaş Reformcu Eğitim Akımları”, “Sanat Eğitimi” Akımı, “Cocuktan Hareket” Akımı, “Kır Eğitim Yurdu” Akımı, “İş Eğitimi” Akımı ve “Kolektif Eğitimi” Akımı gibi belli başlı akımlara yer verilmiştir. Aradan yuzyıl gecmiş ve gunumuz eğitim anlayışı radikal değişimlere uğramıştır. Ancak farklı coğrafyalarda saf ve bozulmamış haliyle eğitime bakışın, temel dunya goruşlerinde amac ve iceriklerin ilk oluşumlarını gormek bugunku eğitim dunyasının karmaşıklığını anlamak acısından son derece onemlidir.

Format PDF. Boyut (8.04 MB). 160 Sf.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.