Turkiye, kapitalist ilişkilerin egemen olduğu, feodal uretim ilişkilerinin kısmi olarak cozulmesiyle birlikte, tarım ve tarım dışı faaliyetlerin buyuk coğunluğunun, kucuk meta uretimiyle kapitalizmin etkisine girdiği bir toplumsal yapıya sahiptir.

Artı-değer, doğrudan uretenlerden kapitalist ve feodal uretim ilişkileriyle alınmaktadır. Kapitalist uretim biciminin temsilcileri; uretim sermayesi, finans kapital ve tuccar sermayesi, feodal uretim biciminin temsilcileri; buyuk toprak sahipleri, zengin koyluler, tuccar ve tefeci sermayesidir...

Bir ulkenin sınıfsal yapısını, uretim ilişkilerini, sınıflar arası mucadelenin dinamiklerini doğru tahlil etmek, bir bakış acısına sahip olma zorunluluğun yanı sıra, doğruluğu tartışılmayacak, nesnel ve bilimsel yontemlerle gercekleştirilmiş araştırmalara ait verilerin analizini gerektirir.

Bu kitap, yuzyıllardır gecirdiği tum toplumsal ve ekonomik donuşumlerin izlerini uzerinde taşıyan Turkiye'nin; uretim ilişkileri ile uretim guclerinin oluşturduğu uretim bicimlerini ve bu uretim bicimlerinin, toplumsal yapısındaki derecelerini ortaya koymak uzere gercekleştirilmiş uzun soluklu ve bilimsel bir calışmanın urunudur.

Kaynak niteliğindeki bu calışmanın, yarınların şekillendirilmesinde dunun ve bugunun anlaşılmasının onemini kavramış, okuyan ve araştıran herkesin yolunu aydınlatması umuduyla...

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.