Cemal Kutay - Turkce İbadet
Araştırma ve İnceleme Kitapları0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Araştırma ve İnceleme Kitapları
- Cemal Kutay - Turkce İbadet
-
16-07-2022, 17:51:58
1909 Konya doğumluyum.
Tarih yazarlarının kıdemlisiyim. Arasız altmış yedi yıl emekle, bir dunya rekoru sayılan yuz yetmiş bir eser verdim.
Elinizdeki mevzumuz, ATATURK'un beraberinde goturduğu hasret "Turkce İbadet"tir. Klasik ilÂhiyatcı olmayı, konuyu kucaklamanın şartı saymadım. Tam aksine gorebilme-duşunebilme-ele alabilme- hukme ulaşabilmenin temeli cesaretin; hur tarih duşuncesinin nimeti olacağına inandım, denedim. Hukmu son satır'da sîzler vereceksiniz.
Bir umidim de şudur: 1918 Birinci Dunya Harbi galiplerinin Versay duzeniyle emperyalist egemenliklerine tutsak yaptıkları bir bolum esir milletler, Turk kurtuluş mucadelesi zaferiyle nasıl ozgurluk yolu buldularsa, insanımızı ana diliyle kulluk hakkına kavuşturma emeğimizde de, bugun bizim olduğumuz gibi bu haktan yoksun yuzmilyonlarca dunya insanını hurriyetlerin en kutsalına; ana dilleriyle kulluk haklarına yol gostermiş olacağız.
Boylelikle ATATURK'un yuce adı rahmet ve minnetle bir daha anılacaktır. HÂkimiyeti Milliye'sinden gunumuze erişebilmiş son kalem olarak muhteşem hedefe karınca katkısıyla mutluyum.
Tarih ortadadır.
Yuzyıllar boyunca umidlerimizin dalında kurumasının asıl sebebi, başka bir dille ibadet zorunluğumuzdu.
Madde/manÂda her turlu somuru;
Acıklanamayacak her ard niyet;
Her yapıda emperyalizm girişimi;
Donmuş dolaşmış bu baskı aracının kılıflarına ustalıkla burunmuştur.
1417 yıl___
YETER demenin gunu gelmemiş midir? Acıklamalar-isbatlar-belgeler elimizdedir.
Show Kitap Turkiye'nin gundemini belirleyen "Turkce İbadet" kitabını okurlarına sunmaktan kıvanc duyar. Turkce İbadet'! hepinizin ilgiyle okuyacağınıza inanıyoruz.(Kapak)
Pdf-399 Sf.-17.5 Mb.