Nadim Macit - Kuresel Guc Politikaları Turkiye ve İslam
Araştırma ve İnceleme Kitapları1 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Araştırma ve İnceleme Kitapları
- Nadim Macit - Kuresel Guc Politikaları Turkiye ve İslam
-
16-07-2022, 16:58:54
Yeni kuresel politik mantığa gore post-modern kuresel stratejinin ve toplumsal devrimin otekisi; kuresel olcutlere bağlanamamış toplumlar ve devletlerdir. Uretilen politik-stratejik modellerin tumunde dunya haritasının şu veya bu şekilde kuresel kurallar eşliğinde bolunduğu ve boşluk olarak belirtilen coğrafyaya acık ve kapalı savaş ilan edildiği gorulmektedir. XXI. yuzyılın politik ve stratejik haritasını soz konusu tanım ve ayrım eşliğinde okuyanlara gore Turkiye, merkezle boşluk arasında yer alan sınır ulkedir. Yani Turkiye kuresel mudahale ve şiddete acık ulkedir.
Kuresel guc politikalarının İslam acısından ne anlama geldiği politik-stratejik felsefenin konusu yapıldığında deprem kelimesi karşımıza cıkar. Dolayısıyla XXI. yuzyıla girerken kuresel guc politikalarının acık ve kapalı cizgilerini İslÂm ve ozellikle ulkemizdeki İslam anlayışları acısından değerlendirmek onem arz etmektedir. Kureselleşmenin tanımı, felsefi iceriği, yayılış yontemi, aracları, vuruş noktaları, gerilim hatları, ayartma mekÂnları, dini etiketler, dinlerin stratejik okunuşu ve kullanımı, stratejik guc yorungeleri, Turkiye'nin stratejik konumu, İslÂm anlayışları bu calışmanın ana başlıklarını oluşturmaktadır.
"Kuresel Guc Politikaları, Turkiye ve İslÂm" adlı bu calışma kısa zamanda uc baskı yapmıştı. Elinizdeki dorduncu baskı yeni gelişmeler ve belgeler ışığında gozden gecirildi. Prof. Dr. Nadim MACİT, bu baskıda kuresel politikalara projektor tutmaya devam ediyor, Turkiye ve İslam uzerinden uretilen kuresel stratejileri sorguluyor? Kitap, Tunus, Mısır, Yemen, Urdun, Lubnan gibi Ortadoğu ve Afrika ulkelerindeki yeni gelişmeleri anlamamızı da kolaylaştırıyor?(Kapak)
Pdf-18 Mb.-774 Sf.
Rar
Pdf