1960'ların sonundan başlayarak 1980'lerin başına değin suren bir donemi yaşayan cocukların sorusudur bu. Hic kimsenin yaşam garantisinin olmadığı, insanların sokak ortasında oldurulduğu, kahvelerin tarandığı, bombalandığı; katillerin haberlerde "kimliği bilinmeyen kişiler" diye anıldığı; kanlı ellerin bulunamadığı, mahkeme onune cıkarılamadığı bir donemdir bu. Kapsamlı imha planını adım adım uygulamaktan cekinmeyen bir faşist orgutlenmenin, halkın her kesimini hedef alan, bir ulusu birbirine duşurme tezgÂhıydı bu aynı zamanda.. Ulkemizde binlerce kişi bu karanlık planın gercekleşmesi icin acımasızca katledildi. Cinayetlere yıllarca "faili mechul" dendi. Yakınları, cinayetlerin ardından gelen aşamaları sonu gelmez bir işkence gibi yaşayacak, kimi zaman gerceğin bir ucuna yaklaştırılıp, sonra da onlara "delil yetersizliğinden.." denecek, araştırmalar, soruşturmalar sırasında turlu zorluklarla, engellemelerle karşılaşacaklardı.
Orhan Tuleylioğlu bu kitabında saldırıya uğramış, en temel insan hakkı olan yaşama hakları elinden alınmışların izini suruyor. Dava dosyalarını, gazeteleri, dergileri, arşivleri tarayan Tuleylioğlu, yıllardır havada asılı kalan soruların ardındaki huzunleri ve acı gercekleri pek cok fotoğraf ve belgeyle gunışığına cıkarıyor.
Kitap, yakın tarihimize ışık tutarken ulkemizde işlenen aydın cinayetleri uzerine bir kez daha duşunmeye ve tartışmaya cağırıyor.
Not:Yukleme bana ait olup,tarama başkasına aittir.