nedim zeper, 2011 albumu, yeni album, sozumden donmeyeceğim, şarkısı, şarkıları, klibi, yeni klibi, haberleri ve resimleri burada arkadaşlar

Romantik şarkıların prensi olan Nedim Zeper, 3 yıl aradan sonra hayranlarının karşısına "Sozumden Donmeyeceğim" adlı album ve bu album icin cekltiği klibi ile cıktı Melek'lerim.

Şarkıcı, album bekleyen sevenlerine de mujdeyi verdi: “Album hazır, cıkarmak icin eylulu bekliyoruz.”

* Uc yıldır album yapmıyordunuz, sonunda dinleyicilerinizin karşısına “Sozumden Donmeyeceğim” şarkısına cektiğiniz kliple cıktınız. Neden album yerine klibi tercih ettiniz?

- Aslında kenarda hazır bekleyen, icinde 7-8 şarkının olduğu mini bir albumum var. Cıkarmak icin doğru zamanın eylul ayı olduğunu duşunuyoruz, o yuzden bekletiyoruz. Bu albumdeki “Bekliyor Olacağım” şarkısına yeni bir versiyon yapıp, yaza merhaba dedik. Bu muzik şirketimin isteğiydi, ben her şeyi onlara bıraktım.

* Gecen yıl askerdeydiniz, şirketiniz sizi hatırlatmak da istedi sanırım...

- Gectiğimiz ocak ayında askerden dondum. Son albumumu 2008 yılında yapmıştım. Tabii ki dinleyicilere oncelikle bir ‘merhaba’ demek istedik. Bunu da kıpır kıpır bir yaz klibiyle yaptık.

HADİ MAZİYE GİDELİM

* Koşede hazır bekleyen albumunuzden bahseder misiniz biraz? Bu uzun aradan sonra sevenleriniz merakla bekliyordur...

- Yeni albumum icin cok guzel bir muzikal şolen diyebilirim... Bunun dışında cok ozel bir album daha hazırlıyorum, ondan da bahsedeyim. Kısa sure once TRT’de yayınlanan bir belgesel icin seslendirdiğim şarkıları muzisyen arkadaşlarımla yeniden duzenledik ve “Hadi Maziye Gidelim” adında bir albumde topladık. Beni cok heyecanlandıran bir proje bu...

* Eski şarkılara cover mı yaptınız?

- Eski şarkılar değil, eski şarkılardaki o samimiyeti, eskide kalmış guzellikleri anlatan yeni şarkılar. Acıkcası eski Turk filmlerinde yer alan birkac şarkıyı da cover’lamak istiyorum. Bu albumle sevenlerimi masalsı bir şolene davet edeceğim...

* “Masalsı şolen” ilginc bir tanım oldu. Yaptığınız muziği boyle mi tanımlarsınız?

- Ben şarkılarımda bir yolculuğa cıkıyorum. Şarkı soylemek değil, o yolculuğu yaşamak benim yaptığım. Bir şarkı yapıyorum, birilerinin hayatına dokunuyor. Bundan sonra yapacağım şarkılar da herkesi yaşamak istediği yolculuğa cıkaracak. Bu yuzden masalsı bir şolen diyorum.

AŞK ŞARKILARINDAN VAZGECMEM

* “Sozumden Donmeyeceğim” şarkısı kime ait?

- 2005 yılında benimle birlikte cıkış yapan Cuneyt Tek’e ait. O donem ben “Şakası Yok”u seslendirmiştim, o da “Gidersen”i. Cuneyt, “Sozumden Donmeyeceğim”i askerdeyken bestelemişti, okumak bana nasip oldu.

* Bundan sonra klip cekeceğiniz bir şarkı var mı?

- Evet, cok sıcak bir şarkımız var, adı “Guzel”. Ona da klip cekeceğiz. Askerdeki komutanım “Benim bir şarkımı okumanı isterim” diyerek vermişti şarkıyı bana, benim icin de bir onurdu bu tabii ki. Bu şarkı dinleyenlerin icini kıpır kıpır edecek.

* Siz de şarkılar yapıyorsunuz, neden kendi bestelerinizden biriyle donuş yapmadınız?

- Benim illa kendi şarkılarımı okumak gibi bir derdim yok.

* Peki romantik şarkılarla anılan bir isimken neden hareketli bir şarkıyı tercih ettiniz?

- Şarkının yaz aylarında insanları gulumsetmesini istedik. Yoksa gercek aşk şarkılarını seslendirmekten asla vazgecmeyeceğim tabii ki.

SEVEN İNSAN ALDATMAZ

* Neslihan Demir’in “Eskimiyorsun İcimde” adlı romanında aldatan bir erkeğin mektupları var. O mektupları askerdeyken siz yazmışsınız...

- Askerdeyken cok fazla kitap okudum. Hayatımda en fazla kitap okuduğum donemdi. Neslihan Demir’le konuştuğumda onun da bir kitap hazırlığında olduğunu oğrendim. Kitaptaki o aldatan erkek karakterin mektuplarını benim yazabileceğimi duşunduk.

* Siz hic sevgilinizi aldattınız mı?

- Ben orada sadece kitaptaki adamı oynadım. Onun hissettiği duyguyu aktardım. Ben seven insanın aldatmayacağına inananlardanım ve iyi sevebilen bir adamım.

2 DAKİKADA ŞARKI YAZDI

* Duygusal şarkılarınızı romantik ortamlarda mı yaparsınız? Şu an duygusal bir şarkı yazamaz mısınız mesela?

- Hadi deneyelim. Sen bana 10 tane kelime ver, ben de bir şarkı yazmayı deneyeyim.

* Tamam; yetişmek, kapı, şeker, guneş, yağmur, oyuncu, masal, telefon, kahve ve kitap. Kelimelerim bunlar...

- (2 dakika sonra) “Yol yakınken yetişmek duşundu aklım. Guneş kapımın onunde belirirken yağmurun oyuncu bakışlarıyla ona eşlik edip seremoni yapacağımı duşundu gonlum. Yanılmadım, telefonum caldı. Tıpkı dun akşamki kitabın anlattığı masal belirdi o an. Elimde şekerli kahve ile bana doğru gelen bir anı gercekti artık. Hoş geldin hayalim.” Şarkı yapılabilmesi icin sadece samimi olmak gerektiğine inanıyorum. Ben bu samimi hisleri gitarımı elime alıp susleyebiliyorum.