Ellen Meiksins Wood - Kapitalizm Demokrasiye Karşı, Tarihsel Maddeciliğin Yeniden Yorumlanması, İletişim Yayınları, 2003.
Ellen Meiksins Wood?a gore komunizmin cokuşunden sonra Marksizm kuramı ve bu kuram acısından kapitalizmin eleştirisi her zamankinden cok onem kazanmış ve gerekli olmuştur. Gunumuzdeki sol entellektuel akımlar, ?post-modern? parcalanmışlığa, ?farklılıklara?, olasılıklara ve ?kimlik politikalarına? vurgu yaparken, bırakın kapitalist sistemin eleştirisini, duşunsel olarak bile kapitalizme hemen hemen hic yer vermemektedir. Wood, Kapitalizm Demokrasiye Karşı?da tarihsel maddeciliğin eleştirel programını, onun temel kavramlarını yeniden tanımlayarak canlandırıyor; tarih kuramını orijinal ve yaratıcı bicimde yeniden ele alıyor; toplumsal ilişkiler sistemi ve siyasi iktidar acılarından kapitalizmin ozgulluğunu tanımlıyor. Hem eskicağ, hem de modern dunyada demokrasi kavramını irdeliyor ve demokrasinin, kapitalizmin koyduğu sınırların otesine nasıl gecebileceğine ilişkin sorular soruyor.
not: tarama bana ait değil, ancak ben duzenledim.
Ellen Meiksins Wood - Kapitalizm Demokrasiye Karşı
Araştırma ve İnceleme Kitapları1 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Araştırma ve İnceleme Kitapları
- Ellen Meiksins Wood - Kapitalizm Demokrasiye Karşı
-
16-07-2022, 00:14:12