Ursula K. Le Guin - Yaban Kızlar
Fantastik ve Bilim-Kurgu Kitapları0 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Fantastik ve Bilim-Kurgu Kitapları
- Ursula K. Le Guin - Yaban Kızlar
-
15-07-2022, 02:55:13
Hatta bu kadar ilgilenmeniz ovguye değer. Her şeyi, şu sozunu ettiğiniz yerel konuların hepsini konuşacağız, merak etmeyin, birazdan konuşacağız. Ama şu kadarını hemen soyleyeyim Mr. Ryder. Bence gereksiz yere endişeleniyorsunuz. Evet, bu gece omuzlarınızda ağır bir sorumluluk olacak, ama unutmayın ki siz şimdiye kadar bircok kez benzer durumlarda bulundunuz ve sonucta alnınızın akıyla cıktınız hepsinden. Bu sefer farklı olması icin bir sebep var mı?? ?Ama benim soylemek istediğim şu, Miss Collins? dedim sozunu keserek. ?Bu sefer cok farklı gelişti her şey. Bu sefer olayları ele alamadım ? ? Yine derin bir ic cektim. ?Doğruyu soylemek gerekirse her zamanki gibi bir cerceve hazırlama fırsatı bulamadım ? ? ?Her şeyi birazdan konuşacağız. Ama Mr. Ryder, durumu kesinlikle abarttığınız kanısındayım. Bu kadar endişelenmeniz icin nasıl bir sebep olabilir? Uzmanlık bakımından sizinle kimse yarışamaz, uluslararası kabul gormuş bir dehasınız, gercekten, korkulacak ne var? Doğrusunu isterseniz? -tekrar sesini alcalttı- ?boyle bir kentin insanları, sizden ne gelse minnet duyacaktır. Sırf genel izlenimlerinizi anlatın, şikayet edecek değiller. Korkulacak hicbir şey yok.? Soylediklerinde haklı olduğunu anlayarak başımı salladım ve neredeyse bir anda gerginliğim yok oldu. ?Ama birazdan her şeyi ayrıntısıyla konuşacağız.? Miss Collins omzumu tutmaya devam ederek oturma odasına goturu* yordu beni. ?Soz veriyorum, uzun surmeyecek. Lutfen oturun, rahatınıza bakın.? Guneş ışığıyla ve taze ciceklerle dolu, kucuk, kare bir odaya girdim. Birbirinden farklı ceşitli koltuklar, sehpanın uzerindeki dergiler, bir dişci ya da doktorun bekleme odasını cağrıştırı* yordu. Tıknaz adam Miss Collins?i gorunce derhal ayağa kalktı; belki kibarlığından, belki de onu salona alacağını umarak. Bizi tanıştıracağını sanıyordum, ama belli ki protokol gercekten bekleme odası protokoluydu, Miss Collins adama gulumsemekle yetinip belli ki ikimize birden, ?Uzun surmez? diye mırıldanarak ic kapıdan cıktı.
Locus, Asimov ve Nebula Odulu sahibi Yaban Kızlar, ipek ve kılıcla bezeli bir toplumdaki iki esir "toprak cocuğun" adalet arayışlarının şiddet ve aşk yuklu bir sona varan oykusunu anlatıyor. Oykuyu Ursula K. Le Guin'in şirketsel yayıncılığın ve kapitalizmin temel varsayımlarının maskelerini alaşağı eden denemesi "Okurken Uyanık Kalmak" ve yazarının bilinmeyen yonlerini ortaya koyan bir soyleşi izliyor.
yayıncı: Versus Kitap Yayınları
basıldığı tarih: 2011
sayfa sayısı: 213 sayfa
boyutu : 537kb pdf
link alıntıdır .emeği gecenlere binlerce teşekkurler
pdf link:
Epub Link icin Zaman Gezgini Ustada teşekkurler
Epub dosyası: