Stephen King _ Kubbenin Altında _ Duzenlenmiş Tıpkıcekim PDF
Stephen King Hayatının Romanı Kubbenin Altında icin hangi kaynaktan esinlendi?
[CENTER]
Stephen King Hayatının Romanını 25 Yıl Sonra Tamamladı!
Stephen King, 1980?li yıllarda yazmaya başladığı epik romanını nihayet tamamladı. ?Under the Dome (Kubbe Altında)? ismini taşıyan ve sayfa sayısı 1000?i aşan romanın orjinali, kasım ayı icinde piyasaya cıkıyor. Daha fazla alegorik anlatım kullandığı belirtilen kitap ilgili King bir roportajında 'Yeni bir roman uzerinde calışıyorum. İlk taslak neredeyse bitecek. İsmi 'Under the Dome'. İlk yazmaya başladığında yirmi beş yaşındaydım ama fikir cok buyuktu ve bu yuzden bir kenara bıraktım. Cok uzun bir roman iki 'Duma Adası' ediyor... El yazması taslak bin 500 sayfanın uzerinde. Ne zaman yayınlanacağı hakkında ise hicbir fikrim yok' acıklamasında bulunmuştu.
King?in, aklından uzun yıllar atamadığı ve sonunda tamamladığı kitabı, kasaba sakinlerinin, bilinmez bir gucun etkisiyle kendilerini kasabaya hapsedilmiş bulmalarının ardından gelişen olayları konu alıyor. Guzel ve tamamen sakin bir bahar gununde, Maine`deki Chester`s Mills kasabasının dunyanın geri kalanıyla ilişkisi, acıklanamayan gorunmez bir guc alanı tarafından ansızın kesilir. Yukarıdan kasabaya duşen, yanan ucak parcaları vardır; `Kubbe` duşup bir bahcıvanın elini ikiye ayırır; insanlar kacışırken ailelerinden ayrılırlar ve arabalar olayın etkisiyle patlar. Kimse bu bariyerin ne olduğunu, nereden geldiğini ve ne zaman yok olacağını (ya da yok olup olmayacağını) kestiremez.
Irak`ta savaşmış ve şu an aşcılık yapmakta olan Dale Barbara, birkac vatandaş ile gruplaşır: Kasaba gazetesinin sahibi Julia Shumway, fizik terapi uzmanının hastanedeki asistanı, secilmiş bir kadın ve uc cesur cocuk. Bunların karşısındaysa, her şeyi gozden cıkarmış -cinayete bile bulaşabilecek- politikacı Big Jim Rennie vardır; gucunu elinde tutmak istemektedir ve oğlu da korkunc bir sırra sahiptir.
Fakat herkesin asıl duşmanı, aslında Kubbe`nin kendisidir. Zaman sadece az değildir; aynı zamanda durmaksızın akıp gitmektedir.
"King bir roportajında 'Yeni bir roman uzerinde calışıyorum. İlk taslak neredeyse bitecek. İsmi 'Under the Dome'. İlk yazmaya başladığında yirmi beş yaşındaydım ama fikir cok buyuktu ve bu yuzden bir kenara bıraktım. Cok uzun bir roman iki 'Duma Adası' ediyor... El yazması taslak bin 500 sayfanın uzerinde. Ne zaman yayınlanacağı hakkında ise hicbir fikrim yok' acıklamasında bulunmuştu."
Bu kitabı nereden esinlenerek yazdığını King buyuk olasılıkla biliyordur ama acıklamıyordur. Her neyse anımsamıyorsa da ben hatırlatmış olurum kendisine... Cocukluğunda ya da ilk genclik yıllarında okuduğu bir "BlackHawk" adlı kahramanın 7 sayfalık cizgiromanından...
Altta bu kısa BlackHawk seruvenini bulacaksınız... Seruvenin adı da "The Bubbles of Doom" 1955 Temmuz ayında yayınlanan BlackHawk 90. sayıdan...
Oyku yazarı Dick Wood ve resimleyen Dick Dillin'dir. Dick Dillin aynı zamanda Chuck Cuidera ile birlikte "Future Justice League of America" nın ressamıdır.
1941 yılında Military Comics ile başlayan seri Quality Comics' le 1956 yılına kadar surmuştur. Daha sonraları DC Comics tekrar seriye can vermiştir.
Bu konu dunyada ilk kez ZamanGezgini tarafından gundeme getirilmiştir.
Altında tuğla kalınlığında,
1025 sayfa bir kitap olarak taramayı planladığım ve gecen yıl bir platformda (birazda gozum korktuğu icin) henuz yeni kitap bir kac yıl daha gecsin tarayan olmazsa ben tararım demiştim. Nette acık olarak bir cok yerde bir arkadaşın taraması paylaşılınca ozellikle tarama esnasında (boyle kalın bir kitabı taramak her kesin harcı değildir) tek sayılı olan sayfalar siyah cıktığı icin sol taraftaki sozcukleri okumak zorlaşmış.
Bu nedenle epey uğraşarak pdf dosya uzerinde yuzlerce sayfa okunması zor olan sozcukleri yeniden yazdım. Kitabın sayfa sayısına tam uyan bir şekilde hizalama ve beyazlatma sayfa duzeltme işlemleri uyguladım. Haritayı renkli olarak duzenledim. Tarayan arkadaşa cok teşekkur ediyorum.
[/B]
Stephen King _ Kubbenin Altında _ Duzenlenmiş Tıpkıcekim PDF 10 Mb:
Stephen King _ Kubbenin Altında _ Duzenlenmiş EPUB 1 Mb:
ZamanGezgini