• 15-07-2022, 01:05:35
    Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları (PDF+MOBİ+EPUB)

anladın mı, Mac?" dedi. "Bir-iki, ve her şey biter diye duşundun. Strannik! Oldur! Yaratıcıları as, korkakları ve faşistleri yeraltı yonetici kadrosundan uzaklaştır ve devrimin boylece sona ersin. Her şey bu kadar basit değil.""Hayır, asla bu kadar basit olacağını hic duşunmedim." Maxim kendini savunmasız bir aptal gibi hissediyordu."Biliyorum." dedi. "Bu dunyayı anlayabilen insanların bunu soyleyecekleri her şeyi yapmaya hazırım. Eğer gerekirse ekonomi uzerine calışırım. Yapmak zorunda kalırsam, denizaltıları batırırım. Emin olduğum tek şey şu: Yaşadığım surece başka bir Merkez'in kurulmasına izin vermeyeceğim. Bunu iyi amaclara hizmet etmek icin duşunseler de..."Pulkovo Gozlem Evi'nde calışmış bir astrofizikci ve bilgisayar uzmanı olan BORİS STRUGATSKI ile Japon Edebiyatı uzmanı ARKADI STRUGATSKI en populer Sovyet bilimkurgu urunleri vermeye başlayan Strugatski kardeşler, bu yapıtlarında da Uzayda Piknik'teki cizgiyi izleyerek insanlığın en temel sorunlarına yoneliyorlar.

İktidar Mahkûmları, Arkadi ve Boris Strugatski tarafından 1969 yılında yazılmış bir bilimkurgu romanı. Roman Utku Gursoy tarafından Turkceleştirilmiş ve Sarmal yayınları tarafından 1999 yılında basılmış.

Romanın konusu uzaydaki bilinmeyen bolgeleri keşfetmekle gorevli bir birimde calışan Maxim?in duştuğu bir gezegende kacma umudu olmadığı icin oraya alışmaya calışması ve gezegenin tarihini oğrendikce bugunun neden bu şekilde korkunc olduğunu anlamaya başlaması. Devletlere bolunmuş olan gezegende insanların bu devletlere mahkûm edebilmek icin ne tur şeyler kullanıldığını keşfeden Maxim bunlara karşı bir isyanın icerisinde yer alır.

İktidar Mahkûmları romanı devlet, guc, isyan, devrim, reform gibi pek cok siyasi konuyu irdeleyen ve bunun bilimkurgu bir hikÂye icerisine yerleştiren muazzam bir roman.

Boris ve Arkadiy Strugatski

Strugatski kardeşler, Arkadiy Natanovic Strugatski(28 Ağustos 1925 / Batum - 12 Ekim 1991 / Moskova ) ve Boris Natanovic Strugatski(15 Nisan 1933 / Leningrad )Sovyet yazar kardeşler.

Batı dunyasında, Andrey Tarkovski tarafından İz Surucu adı ile sinemaya uyarlanan "Uzayda Piknik" adlı romanları ile isimlerini duyurmuşlardır. Ayrıca "İktidar Mahkumları" adlı romanları da The Inhabited Island adıyla sinemaya uyarlanmıştır.

Arkady ve Boris Strugatsky Eski Sovyet-Rusya'nın en tanınmış bilim-kurgu yazarlarındandır.

Strugatsky kardeşler, ilk eserlerinde Ivan Yefremov'dan etkilenmişlerdir. Bilinen en unlu eserlerinden "Yol Kenarında Piknik" (Uzayda Piknik/Roadside Picnic), 1977 yılında Andrei Tarkovsky tarafından kurgulanmış ve "Stalker" (İz Surucu) adıyla sinemaya uyarlanmıştır.

Kardeş-yazarların diğer birkac calışması da İngilizce'ye cevrilmiş fakat Rusya'da olduğu kadar rağbet gormemiştir. Belli başlı nedenleri: ilk olarak, konuşma dillerine ozgu grammer yapısı yuzunden, metnin anlamı, diğer dillere cevrildiğinde yeterince başarılı bir şekilde ifade edilemediği; ikinci olarak, Stalinist rejimin katı ve zıt anlayışının, belirgin ve acık bir şekilde her Strugatsky calışmasında gorulmesi; ve son olarak, coğu soylentiye gore "Monday Begins on Saturday" romanında olduğu gibi, kulturlerin yuzlerce yıllık değerlerini kinayeli bir dil ile sorgulamalarıdır.

Tum engellere rağmen, Strugatsky kardeşler, -şu an da dahil- bircok ulkede populer olmuşlardır. Bu ulkeler arasında Polonya, Macaristan, Bulgaristan ve Almanya'da (ozellikle donemin Batı ve Doğu Almanya'sında) bir cok eseri bulunabilmektedir.

Strugatsy'ler, Brighton/İngiltere'de duzenlenen 1987 Dunya Bilim-Kurgu Kongresine "Onur Konuğu" olarak kabul edilmişlerdir.

---

Yazdıkları 27 roman ve 30 kadar kısa hikaye İngilizce'ye cevrilmiştir (bunlardan sadece 3 tanesi Turkce'ye cevrilmiştir: Uzay'da Piknik, İktidar Mahkumarı ve Yokuştaki Salyangoz)

Kişisel not: Sadece cevrilmiş romanlarını okuduğumda bile yukarıdaki "başarısızlığın" nedeni olarak gosterilen uc maddenin tamamen palavra olduğunu soyleyebilirim. Hele bir İktidar Mahkum'larını okuyun da...

saykolog

Onemli Eserleri

Tanrı Olmak Zor (1964)

Pazartesi Cumartesiden Başlar (1965)

Uzayda Piknik (1972) (Sarmal Yayınları)

Dunyanın Sonuna Milyarlarca Yıl (1976-1977)

Yokuştaki Salyangoz (İletişim Yayınları)

Uclu Hakkında HikÂye

Randevusuz Toplantı (1980)

İktidar Mahkumları (Sarmal Yayınları)

Taramayı yapan arkadaşa cok teşekkur ederim. Ben de bulunan epub dosyasından 2 adet pdf ve yeniden epub ve mobi dosyaları urettim. Yeni kapak duzenlemesi yaptım. Cunku kitabın ilk baskısını alıp okumuştum ve kapak resmini hic beğenmemiştim. Umarım bana hak verirsiniz. Keyifli okumalar dilerim. Bayhun Onturk.

Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları Eski Sayfalı PDF 2 Mb:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları Normal Beyaz Sayfalı PDF 1 Mb:
    Gizli İçerik:

Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları MOBİ 2 Mb:
    Gizli İçerik:

Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları EPUB 2 Mb:
    Gizli İçerik:

[/B][CENTER]