Philip K. Dick - Bıcak Sırtı (Androidler Elektrikli Koyun Duşler mi?)
Fantastik ve Bilim-Kurgu Kitapları1 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Fantastik ve Bilim-Kurgu Kitapları
- Philip K. Dick - Bıcak Sırtı (Androidler Elektrikli Koyun Duşler mi?)
-
15-07-2022, 00:52:29
Arka kapaktan...
Genc kadın elini uzattı. "Ben Rachael Rosen. Siz de Bay Deckard olmalısınız." Rick kendine uzatılan eli sıktı.
"Bu benim fikrim değildi."
"Evet, Dedektif Bryant bize anlattı. Ama siz resmi olarak polis teşkilatındansınız. Teşkilat da bizim unitemizin halkın yararına olduğunu duşunmuyor." Rachael onu muhtemelen takma olan siyah kirpiklerinin altından suzuyordu.
"İnsana benzeyen bir robotun herhangi bir makineden farkı yoktur. İnsana yararlı ya da zararlı olabilir. Yararlı olduğu durumlar bizi ilgilendirmiyor."
"Fakat zararlı olduklarında devreye siz giriyorsunuz. Sizin bir ikramiye avcısı olduğunuz doğru mu Bay Deckard?"
Rick omuz silkti.
"Bir androidi savunmasız yakalayıp sizin deyiminizle 'emekliye ayırmak' sizin icin cok kolay bir şey olmalı."
- - -
Duzenlenmiş alternatif kapaklı versiyonu: (Kaynak: )
- -
Tarama bana; duzenleme aytor, eskide ve bana aittir. 1996'da Kavram Yayınları'ndan cıkan basımdır, Altıkırkbeş basımıyla karıştırılmasın. Cevirisi cok iyi değildir. Bu kitabı Altıkırkbeş cevirisinden okumadım ama benzer şeyler onun icin de soyleniyordu. Tıpkıbasım (ClearScan) versiyonunu kesinlikle tavsiye etmiyorum, zira editor hatalarıyla kaynıyor. Fakat yine de kaynağımızı gormeniz baabında eklemekte bir sakınca gormedim. İngilizce metinle tamamen karşılaştırmadım, ama orneğin ilk bolumde cok kısa birkac satır ceviri eksikti. Cevirmen nedendir bilmiyorum, atlamış. Devamında da eksik satırlar olabilir yani, bilginiz olsun... Olumsuzluklara rağmen ozene bezene defalarca kere kontrol edilerek yapılmış bir duzenlemedir. Malumunuz, ne bu basımı, ne de Altıkırkbeş basımını bulmak artık neredeyse mumkun değil. Herkese iyi okumalar dilerim.