• 14-07-2022, 21:51:04
    Peter Randa - Uzayda Dehşet-Tora (Baskan-01) (Yeni Duzenleme) PDF

Her şey bir yana, bizim nazarımızda cok farklı bir yeri vardır Baskan?ın. Zira daha o donemlerde, bilimkurgunun adının dahi konmadığı vakitlerde tam 25 kitaplık bir bilimkurgu, ya da o gunku adıyla kurgu-bilim dizisiyle gelmiştir karşımıza. 1983?ten başlayıp 85?in ilk aylarına kadar devam eden ve tam 25 kitap yayımlanan bu seride kimlerin isimleri yoktur ki?! Artık bilimkurguda birer klasik olmuş ve adları her daim saygıyla anılacak neredeyse tum yazarların en az bir eseri bulunmaktadır.

Asimov?dan Clarke?a, Bradbury?den Silverberg?e, Wells?ten Anderson?a kadar tum hayran olunası yazarların kitaplarını daha o donemden kazandırmışlardır dilimize. Evet, belki coğu sorunludur, belki coğu aslında onem arz eden bir serinin kitabıdır ve bu yuzden okunduğu zaman bir eksiklik hissedilmiştir. Ama diyoruz ya, daha turun ulkemizde adının dÂhi konmadığı zamanlardır. Cağlayan Yayınevi?nin Yeni Dunyalarda serisinden sonra gelen ve donemin şartlarına gore oldukca onemli bir gelişmedir.

Peter Randa - Uzayda Dehşet-Tora CS PDF:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Peter Randa - Uzayda Dehşet-Tora RCS PDF:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Yazar : Peter Randa
    Ceviri : Atilla Tokatlı
    Yayınevi : Baskan Yayınları
    Turu : Bilimkurgu
    Ozgun Adı : Tora
    Sayfa Sayısı : 152
    Cıkış Tarihi : 1983

Yureğim carpıyor hızlı hızlı.. Prototipin ilk belirtisi olmasın bu sakın? Amblemin bu govdeye ne zaman cizilmiş olduğuna bağlı? Massart?a işaret edip fırlıyorum. Tarr?la birlikte hemen yetişiyorlar.

? Bakın

? Uzay Muhafızlarının amblemi bu.

Yakından inceleyince boynu bukuluyor:

? Ne yazık ki cok yeni.. Sanki daha dun cizilmiş.. Hatta belki de Gelma cizmiştir bunu. Yeniden carpmaya başlıyor yureğim. Tarr yanıbaşımda birden kaskatı kesiliyor? Hemen sonra da Massart.. Duşunmeye kalmadan ben de katılaşıyorum? Bir paralizatorden fışkıran buzlu sıvı, tepeden tırnağa donduruyor govdemi. Bir kementin hızla uzanıp omuzlarımı sardığını gorebiliyorum ancak. Ve kendimden geciyorum.

Peter Randa

Yazar Peter Randa 1911-1979 yılları arasında yaşamış asıl adı Andre Duquesne.. Genellikle bilim kurgu kitaplar yazmış.

Cocuklara bilimkurgu okutabilecek belki de tek yazardır. Anlatımı sadedir, ustelik cok insani bir kurgusu vardır kitaplarının... Kendinizi rahatlıkla kahramanın ya da arkadaşlarının hatta duşmanlarının yerine koyabilirsiniz.

O bircok macera, polisiye gizem ve bilimkurgu turunde romanlar yazmıştır. Uretken bir yazar olarak ceyrek yuzyılda yaklaşık 300 roman yayınladı.

Gercek Adı: André Duquesne
    Takma adları:
    Peter Randa, Jean-Jacques Alain, Urbain Farrel, Herbert Ghilen, Jules Hardouin, Jim Hendrix, Henri Lern, André Ollivier, HT Perkins, FM Roucayrol, Diego Suarez, Jehan Van Rhyn, Percy Williams

Doğum: 14 Mart 1911 _ Marcinelle, Belcika
    Olumu: 10 Aralık 1979 (68 yıl)
    Ana Faaliyet: Yazarlık
    Yazma dili: Fransızca
    Yazdığı Turler:
    Dedektiflik, Gerilim, Gizem ve Bilimkurgu Romanları

Kitaba verilen ad olan Tora adı da asıl adı değil ve aslında Tora değilde "Thora" diye yazılıyor. Kitabın asıl adı 'La Jungle d'Araman' yani Araman Ormanı'dır... Ve kitap 250 sayfa olmasına karşın yaklaşık 100 sayfa kısaltılarak Baskan Bilimkurgu serisinde ilk kitap olarak basılmıştır.

LÂnetli Ruhlar adlı gerilim ve korku romanı da 2000 yılında Kalipso yayınevi tarafından basılmıştır.

Randa'nın bir diğer eseri yine aynı serinin (Baskan Bilimkurgu) 5. kitabı olan, 'Mars'tan Gelen Olum' dur.