https://forumla.net/
İnsanoğlu, duşunmeye başladığından bu yana, cevresindeki her şeyin ve kendisinin bir faaliyet icerisinde olduğunu gormuştur. Bu faaliyet, bir değişimin de sebebi olarak kabul edilmiştir. Bu değilim ise, duzenli bir gelişim ve evrim fikrini oluşturmuştur. Bu fikir, giderek, organik yaşamın ve maddenin, sebep ve sonuc olduğu, bunların dışında bir yaşam kaynağı (ruh) olmaması gerektiği şeklinde, tam bir kor maddecilik anlayışına yol acmıştır. Oysa, «evrim» denilen olgunun, en gerceğe yakın bilinmesi gerekmektedir artık. İşte burada da olduğu gibi, bir gerceğin en doğru şekilde bilinmesi şeklinde bir gelişim gosteren bu Anlayış, 'evrim' halindedir; fakat, gercek olan şey ise, sabit bir gelişmişlik icindedir. Dolayısıyla, evrim denilen husus, var olan ve sabit olan bir gerceğin, bu orijinal hÂliyle bilininceye kadar gecen, anlayışın gelişimidir.
Yaradılış, sonsuz sayıda ve tam mukemmellik icerisinde, fakat sonsuz bir hiyerarşi ile, daha daha kompleks organizmalardan oluşmuş bir surekliliktir. Ruhların, bu organizmalar hiyerarşisini alttan uste doğru izleyerek ilerlemesi, işte gercek evrim?dir. Her birisi zaten mukemmel yaratılmış olan organizmaların evrimleşmesi değil, ruhlar tarafından bilinmeleri, tanınmaları, kullanılmaları ve tum ozelliklerinin ortaya cıkarılarak aktif hale getirilmeleri, organizmaların evrimidir; ve bu olayda, onlara bir şeys eklenmesi veya cıkarılması soz konusu değildir. Bilerek, kullanarak, tanıyıp, oğrenerek evrimleşen, ruh'tur; yoksa zaten mukemmel olarak yaratılan organizmalar değil..
[B]Bu yapıtla, şu hususlara ilişkin bilgi edinebilirsiniz:
[/B-]Evrim ve Evrimci Akademik Tezler.
-Uretim ve Uretimci Akademik Tezler.
-Okult Oğreti'de Evrim, Yaratım ve Yaratıcılar.
-Ruhsal Oğreti'de, Evrim - Yaratım ve Bedenler.
-Beden Kalıplarını Oluşturan Ruhsal Organizasyon.
-Evrimin Ruhsal ve Bedensel Gercek Mahiyeti.
(alıntıdır)
Bilim Araştırma Merkezi - Evrim ve Uretim , Tez ve Anti-Tez Teoriler
Fantastik ve Bilim-Kurgu Kitapları1 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Fantastik ve Bilim-Kurgu Kitapları
- Bilim Araştırma Merkezi - Evrim ve Uretim , Tez ve Anti-Tez Teoriler
-
14-07-2022, 20:22:07