Heinrich Zimmer - Kral ve Hortlak Ruhun Kotuluğu Yenmesine Dair Hikayeler, Kabalcı Yayınları, İstanbul 2004.
Mitler, destanlar ve folklorik anlatılar kadim seruvenlerin renkli sunumları olmanın otesinde bir şeye karşılık gelirler. İnsanın bilgeliğinin, varoluşunun, dunyasal deneyiminin, psikolojisinin ve inanclarının en canlı tanıklarıdırlar. Onları okumak ve anlamak, "icimizden yansıttığımız ve sonra bizim uzerimize yansıyan" buyuleyici ışığın kaynağını gormemizi sağlar. Bu kavrayış belki de dunya perdesindeki renkleri ve şekilleri yaratan yanılsatıcı yansımaya direnmemize imkan verir.
Heinrich Zimmer Kral ve Hortlak'ta Doğu ve Batı edebiyatından derlenmiş hikayeleri, kotuluğun gucleriyle ezeli ve ebedi karşıtlık bağlamında bir araya getiriyor. Binbir Gece Masalları, kadim Kelt efsaneleri, İrlanda masalları, ortacağ Hıristiyanlığı anlatıları, Kral Arthur ve Yuvarlak Masa romansları ve Hindu yaratılış mitlerinden etkileyici ornekler sunuyor. Bu masalları yeniden anlatan Zimmer simgelerin anlamlarını yaratıcı bir zekayla cozumluyor ve bunlara hakim olan felsefi butunluğu ortaya cıkarıyor.
Hint Sanatı ve Uygarlığında Mitler ve Simgeler'le tanıdığımız Zimmer'in bu kitabı hem keyif veren bir derleme hem de yetkin bir akademik calışma olarak okunabilir. Zimmer'in cozumleyici yontemi her okuyucu icin ufuk acıcı olacaktır.
**Yukleme bana ait.
Format PDF. Boyut (10.4 MB). 366 Sf.
ISBN: 9789758240784