Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Okuyacağınız “Hanok’un Gizemleri” adlı bu eser, Moskova Tarih Muzesi’nde koruma altına alınan orijinal metinden bir ceviridir. Hanok’un gizemli ruyası olarak veya benzeri şekillerde kadim metinlerde bulunan anlatıların tarihsel acıdan cok onemli ipuclarını barındırdığı gorulmektedir. Bir gece gorduğu ruyasındaki gelişmeler ise son derece sıra dışı ve carpıcıdır.

Yeryuzune duşmuş meleklerden(!) ikisi Hanok’u da yanlarına alarak, onu adeta bir uzay mekiğiyle yıldızlar ve gezegenler arası kozmozda gezintiye cıkarırlar. Hanok, bindirildiği aracı tarif ederken, sanki bir roket ya da goksel bir aractan bahsetmektedir. Cıkarıldığı bu semalarda ayrıca, insana benzeyen canlılar gorduğunu de anlatmaktadır!

Ona gosterilen yerlerden biri, sanki bir genetik laboratuar ve bir tur uretim galerisi kompleksi gibidir. Hanok bu gorduklerini şoyle anlatır: “İnsana benzeyen, ama konuşmayan; boyları cok uzun, ama hic hareket etmeyen canlıların olduğunu gordum!”

Kitabında, tanrıların yeryuzu kızlarıyla nasıl evlendiklerini, hatta daha doğmamış ruhlar ve onlar icin hazırlanmış yerler hakkında da bilgilendirildiğini anlatmaktadır.

Pekiyi, Tanrı goğe almak uzere neden Hanok’u secmiştir?

Yoksa Sumer mitolojisinde bahsedilen Tanrı Enlil’in, bir yeryuzu kızını yıkanırken gorup beğenmesi ve onunla kurduğu cinsel ilişki sonucu kızın hamile kalmasının, Hanok ile bir bağlantısı mı vardı?