hakan peker, karamela 2011, albumu, şarkıları, resimleri, haberleri burada arkadaşlar
Uzun suren sessizliğinin ardından "Karamela/2011" adlı albumu ile muzik piyasasında bomba etkisi yaratan Hakan Peker "Bana 90’ların şarkıcısı muamelesi yapmayın" demiş. Neden demiş; buyrun bu makalemizde oğrenelim Melek2lerim

Hakan Peker beş yıl aradan sonra “Karamela/2011” adlı albumuyle muzikseverlerin karşısında... 16 yılda 14 album cıkardıktan sonra biraz kendini dinlemek isteyen Peker’le bu muzikal inzivanın sonunda buluştuk, yeni albumunden POPSAV’daki istifalara merak ettiğimiz her şeyi sorduk.
Muziğe kac yıl ara verdiniz?
- 4,5-5 yıl oldu.
Neden?
- 16 yılda 14 album yaptık. Her album sonrası da promosyon sureci, konserler tabii... Biraz dinlenmek istedim. Sadece sanatcı olarak devam etseydim belki bu kadar yorgunluk olmazdı ama produktorluk, POPSAV başkanlığı, telif haklarıyla ilgili uyelik derken iş buyudu. Muzik sektorunde cok fazla aktiftim. Bir ara baktım soz-muzik Hakan Peker, klip Hakan Peker. Her şeyi sen yapınca yoruluyorsun haliyle...
Ara verdiğiniz donemde pop muzik dunyasında dikkatinizi ceken neler oldu?
- Turkiye’de muzik değişiyor ve gelişiyor. 90’lı yılların muziğiyle şimdinin muziği arasında dağlar kadar fark var. Kulvarlar, alternatif arayışlarla genişledi. Sanatcı zaten arayış icinde olmalı. Ama ben yine de kendi tarzımı devam ettirmeye calışıyorum.
Değişiklikler, zamana ayak uydurmak onemli değil mi?
- Onemli ama benim başarılı bir tarzım var. Kucuk dokunuşlarla muziğinizin kimliğini devam ettirmeniz gerekiyor.
UC NESİL BANA AŞIK BUNU BAŞARABİLDİM
HÂl pop muzik yapma hevesiniz var mı?
- Var tabii. Turkiye’de cok satan muzik hÂl poptur. Alternatif dediğimiz muziklerin satış rakamları duşuk.
Pop muzikte de rakamlar duştu. Bu mucadele artık sizi yormuyor mu? Gerci ilkokula giderken sizi dinliyordum, yorulmamışsınız demektir...
- İlkokulda sen dinliyordun, sonra lisede dinleyenler oldu. Cok doğal, cunku başarılıysanız bunlar olacak. Bir hayranım benim icin ”Benim aşkımdı, sonra cocuğumun. şimdi de torunumun aşkı” diyor. Farklı jenerasyonları yakalamak cok guzel. Bu albumde de 12-15 yaşındaki gencleri yakalayacağımızı duşunuyorum.
Benim aklımda hep deri ceketli dans eden Hakan Peker figuru var. Bu beklentiyi hÂl karşılayabiliyor musunuz?
- Fiziğimi koruduğum icin evet. Yakıştığı kadar dans etmek lazım ama... Muzik dinamik bir şey. O yuzden sahnede dansı dilediğim gibi kullanabiliyorum. Turkiye’de şarkı soyleyip dans edebilen cok az insan vardı, hÂl da az... Danscılıktan gelip şarkıcı olan az cunku... Dans etmeyi oğrenen var ama kondusyon farklı bir şey.
Sizin cıktığınız donemden bu zamana kadar gelen şarkıcı da cok az.
- Benim icin bir yarış yok. Benimle cıkanlardan devam eden de var, evde oturan da...
Hedeflerinize ulaştınız mı?
- Evet. şarkılarım ve produktorluğum başarılı sayıldı. “10 sene once yapıyorduk, artık yapamıyorum” gibi bir durum. 90’ların şarkıcısı muamelesi yapılmasın cunku 2011’e geldik ve yaptığım işin surekliliği var.
GEREKİRSE EMEKLİ OLUR TARLADA DOMATES EKERİM
A’dan Z’ye her şeyi Hakan Peker yapar devri bitti mi? Koca albumde sadece uc tane Hakan Peker bestesi var?
- Onceden de boyleydi. Her albumde uc-dort şarkım olurdu. Bu albumde Pınar Ucar’a guvendim. Pınar bir şarkı verdi, cok hoşuma gitti. Bir baktık ki album biterken tum sozleri Pınar yazmış.
Nez “Karamela”nın klibinde oynamayı nasıl kabul etti peki?
- Okan Bayulgen’in programına cıktık. Cok beğendi şarkımı. Ben de “Cok iyi dans ediyor, saclar da koyu, ne guzel olur oynasa” diye duşundum. Gırgırına “Klibimde oynar mısın? Sonra ben de senin bir klibinde oynarım” dedim. Kabul etti ama ben o sırada sırf nezaket olsun diye “tabii” dediğini duşundum. Birkac gun sonra aradı, “Nezaket olsun diye soylememiştim” dedi. Sonucta duet değildi, klibin kızı olmayı kabul etmesi cok hoşuma gitti. Benim de ona borcum var, isterse klibinde yer alırım.
Album kapağındaki “Top Gun” imajı sizin fikriniz miydi?
- Hayır, stilistimiz beğendi. Tam olarak “Top Gun” da değil. Guzel gorunuyor gerci ama boyle gezilir mi sokakta bilmiyorum. Bu adam yaşayan bir adam olsa, yuruse, otursa, konuşsa bu kadar etkili olmaz.
Bir gun insanların size duydukları beğeni azalırsa diye endişeleniyor musunuz?
- Bugune kadar hayatımı muzikten kazandım. Gerekirse emekli olurum. Başarıya doydum. Para kazandım. Oduller aldım. ınsanın kendiyle barışık olması lazım, sonucta bir gun sizi beğenmeyebilirler. Beni 60-70’ime kadar beğensinler diye bir hırsım yok. Yaptığım şeyler gunun birinde insanlara hitap etmezse cok da zorlamam. Olmadı sahneden inip tarlada domates ekersin.
AJDA PEKKAN’IN MAZERETİ BASINI TATMİN ETMEDİ
Ajda Pekkan, POPSAV yardım konserlerinde cıkmayı reddetti. Konsere doğru da Yaşar ve Ali Guven POPSAV’dan istifa etti. Neler oluyor?
- Onlarla ilgili problemi bilmiyorum. Kendilerince karar vermişler. Konser katılımı derseniz... Bu bir vakıf işi olduğu icin yardım etmek isteyenler geliyor. Basın toplantısında “Bu niye yok, bu niye yok” diye sorulur ya, bir laf ettim, konu buyudu. Konserin geliri Sanatcı Yaşam evi’ne bağışlanacaktı, amac guzeldi ama bu bazı insanları enterese etmiyorsa ne yapacaksın? Zorla mı getireceksin? Bir insan gelmek istiyorsa gelir, istemiyorsa gelmez. Gelmek istemeyen mazeret uydurur, “yalan soyluyorsun” diyemediğiniz icin kabul edersiniz. Ajda once “gelirim” dedi, sonra menajeri arayıp “Gelemez, mazeretimiz var bizim” dedi. Mazeretlerini basına ilettik ama o mazeret basını tatmin etmedi.
Ajda Pekkan acıklamasının ardından neden istifalar geldi? Tartışmalar mı vardı?
- Hicbir şey yok. ınsan gece yatarken başka duşunur, sabah kalkar fikrini değiştirir. Onların tasarrufu. Bireyler değişir ama kurumlar devam eder. Konser amacına ulaştı. 24 Ağustos’ta bir konser daha olacak Acıkhava’da. Yine birilerini arayacağız, yine birileri kabul edecek, birileri etmeyecek. Olmadı kendi yağımızda kavrulacağız.
ROMANTİK KADIN DEVRİ KAPANDI
Turkiye’de pop muzik kadınlara emanet gibi gorunuyor. Nereye baksak kadın şarkıcı... Erkekler artık geri planda mı kalıyor?
- Hayır. Gecen senenin en cok satanı Tarkan mesela. Ama kadın şarkıcılar daha fazla kendilerine medyada yer buluyor. Turkiye’de kadınların başkaldırması ve ekonomik guclerini elde etmesiyle birlikte, onların soylemlerini şarkılarına taşıyan kadınlara sevgi arttı. Eskiden romantik kadınlar vardı, romantik şarkılar soyleyen erkekleri severlerdi. şimdi ise başkaldıran kadın soylemleri nedeniyle kadın, kadının hayranı oldu.