• 14-07-2022, 15:58:26

Duzenleme : Kaptan

Tercume Eden : Omer Rıza Doğrul
    Kapak Ressamı: HÂşim Vatandaş
    Dizgi - Tertip : Suslu Matbaası
    Baskı: Er - Tu Matbaası
    Nakışlar Yayınevi
    İstanbul. 1975

"Valmiki" nin eseri olan " RAMAYANA " nın 2500 yıldan beri hafızalardan hafızalara nakşedilerek ve yirmi beş asrı yirmi beş merdiven basamağı yaparak bugune kadar gelebilmesi enteresan değildir. Enteresan olan tarafı; yolunu kestiği her insana elindeki baltasını kaldırıp "Ya malını, ya canını" ver diyen bir eşkiyanın, cok iyi bir tesaduf neticesi baltasını bir daha eline almamak uzere kaldırıp fırlatışı ve Ganj nehri kenarına oturup hakk? ı ve hakikati arayıp bulmasıdır. Cunku ; " Ya malını, ya canını " ver dediği bir zahit ona: " Allah bana rızkımdan fazla bir servet vermedi ki, ben onu sana vereyim . Canıma gelince; onu da bana bir daha geri almamak uzere verdi. Benden alabileceğin hic bir şey yoktur. Sana tavsiyem at o elindeki baltayı, otur bir yere duşun ve ara ! Mutlaka en doğru yolu ve yaradanı da bulacaksın." İşte «Valmiki» dediğimiz okuması ve yazması bile olmayan bu şairin " Ramayana " isimli eseri boylece bir yağmur veya bir ilham sağnağı halinde onun hayranlarının gonul bahcelerine dokulur. Son a o bahcelerde yetişen guller ve cicekler renklerini, kokularını kaybettirmeden gunumuze kadar gelir.

Pdf Formatında
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Aytor paylaşımı Ramayana (epub, mobi)

Tercume Edenler :
    Asuman Belen Ozcan
    Hatice Derya Can
    Gizli İçerik:

Gizli İçerik: