ışın karaca, hamile, ikinci hamileliği, yeni albumu, 2011 albumu, arabesk albumu, şarkıları, haberleri burada arkadaşlar
Işın Karaca'dan, ikinci haberleri sunuyoruz bu yazımızda sizlere Melek'lerim

Işın Karaca, “Arabesque: Gecmiş, Gecmemiş Hic”in ardından “Arabesque II: Gecmiş Bize Yakışıyor” albumuyle sevenlerinin karşısına cıktı.

İkinci cocuğuna hamile olan unlu şarkıcıyla hem yeni albumunu hem de bebek heyecanını konuştuk.
“Arabesque: Gecmiş, Gecmemiş Hic”ten sonra ikinci arabesk albumunuzu cıkardınız. Bu tarzda iddialısınız diyebilir miyiz?
- Hic iddialı değilim. Birinci albumu yaparken de iddialı değildim, ikincisinde de hicbir iddiam yok. Ben sadece bir yolculuk anlatıyorum. Arabesk, derin bir derya ve bundan faydalanmak cok kolay.
Sizin adınıza kolay sanırım, cunku herkesin yorumlayabileceği şarkılar değil bunlar...
- Benim icin şoyle kolay; ben cemberin dışından da bakabiliyorum. Arabeski hic bilmiyordum ama bu projeyi yaptım.
Hic bilmezken nasıl karar verdiniz bu projeyi yapmaya peki?
- Kardeşim, “Populer muzik başka bir yere gidiyor abla. Senin kendi icinde sınırların var, o sınırları aşalım” diyordu. Bir gun komşusunun “Mavi Mavi” şarkısını dinlediğini duymuş, “Biz arabesk muzik yapmalıyız” diye geldi.
Arabesk albumleriniz nedeniyle eleştiri de alıyorsunuz...
- “Sırtını arabeske dayadı, yuruyup gidiyor” diyenler var. Onlara da goğsumu kabartarak şunu soyleyebilirim: İnsanların bu kadar tutan projeleri varsa, mantıken ikincisini yaparlar.
SİNİRLENDİRİRLERSE 8. ALBUMU DE YAPARIM
“Arabesque: Gecmiş, Gecmemiş Hic”i yaparken, ikincisini de cıkarmayı planlıyor muydunuz?
- Tabii. “İkinciyi yapacağım” diye gezmedim ortalıkta ama bu şarkıların yetmeyeceğini biliyordum.
İki album arasında nasıl bir fark oldu?
- İlki daha amatorceydi, şimdi proje oturdu. Cunku aradan zaman gecti. Biz bu ezgilerle seviştik, opuştuk, sozlerin değerini anladık. Ucuncuyu de yapar mıyım? Hic belli olmaz. Beni sinirlendirirlerse, sekize kadar giderim! (Guluyor)
Sizin şarkılarınızı da ozleyen bir kitle var. Onlar icin bir şey yapmayacak mısınız?
- Tabii ki yeni albumler yapacağım. Şu an kadın olarak hayatımın en buyuk yenilenme noktasındayım. Hormonal ve duygusal acıdan yenilenme surecindeyim. Her kadının hamilelikte yaşadıklarını ben de yaşıyorum. Yeni bir kadınla tanışıyorum, bu yuzden yeni şarkılar da cıkıyor. O kadının şarkılarını soyleyeceğim onumuzdeki sene.
Pop muziğe geri doneceksiniz o zaman?
- Populer muzik adına bir iş olmayacak, cunku ben hic populer kulture hitap eden bir şarkıcı olmadım. Ben sahneye cok cıkan, ekstralarda aranan, ozel gecelerde sahne alan bir sanatcı oldum. Bu albumu de populer kultur icin yapmadım. Bu album iki seksen yatabilirdi. Tasarlanmış “panpiş” projesi değildi arabesk projesi. Artık sektor oyle bir hale geldi ki, 1,5 sene album cıkarmazsanız yok olup gidiyorsunuz. Ben hic basit, gundelik, tuketilen sozler soylemedim. 2003 senesinde yaptığımız “Yetinmeyi Bilir misin?” bugun hÂl muzik kanallarında gunde en az beş kere donuyor. Demek ki olumsuz sozler kullanmayı tercih etmişim...
ARABESKTE PROFESYONELİM
Albumde yer alan 11 şarkıyı nasıl sectiniz?
- Hicbir şarkıyı “Bu şarkı tutar” diye soyleyemem ben. Hissetmiyorsam soylemem imkÂnsız. Bu şarkıların hepsi ilk albumun listesinde de vardı. Bu sefer biraz daha yureğime hitap eden şarkılar soyledim.
İlk albumden artanlar mı yani?
- Hayır, bunlar benim “Keşke birinciye de koyabilseydim” dediğim şarkılar.
“Bu projeye başlarken cekindim ve zorlandım” demişsiniz. Mutevazılıktan mı soylediniz bunu?
- Yok, mutevazılıktan değil, tabii ki cekindim. Sonucta hic bilmediğiniz bir işe giriyorsunuz. Buyuk şarkıları taşımak zordur. Cok kaygılarım oldu. Kotu eleştirilmekten korktum. “Proje guzel yapılmış ama ben beğenmedim” demiyor insanlar, bizde genelde yerden yere vurma cabaları oluyor. Ama şimdi arabeskte profesyonelim şekerim. (Guluyor)
Şimdi gelen eleştirilerden memnun musunuz peki?
- Eleştirilmek bana yarıyor, cunku insanlar cok merak ediyorlar. Bu iyi bir iş, kotu bir iş değil. Muzik adına yapılmış bir iş.
SEDAT, HEYECANINI GOSTERMEMEYE CALIŞIYOR
Hamilelik surecinde sahne almanızın nedeni unutulmak istememeniz mi?
- Yok. Ben şarkı soylemezsem olurum.
Doğumdan sonra zorunlu bir ara vereceksiniz ama değil mi? Bu sure de sizin icin zor gececek o zaman...
- Oyle bir ara vermeyeceğim. Muhakkak birkac hafta beklerim ama cocuk yaptım diye oturmam. Benim oğlum da oyle buyudu, kızım da oyle buyuyecek. Sınırlarımı zorlamayı seviyorum, durmam gereken zamanı da biliyorum.
Spor yapıyor musunuz ya da ozel bir diyet programı uyguluyor musunuz bu surecte?
- Cok sağlıklı besleniyorum, haftada iki-uc gun yuzuyorum, mutemadiyen yuruyorum. Asla evin icinde oturmuyorum. Kalkıp işimi yapıyorum, yemek pişiriyorum. Tabii bunları kendimi yormadan yapıyorum.
Sedat Bey (Doğan) de babalık heyecanı yaşıyordur mutlaka...
- Sedat, inanılmaz heyecanlı ama heyecanını gostermemeye calışıyor.
Sahnede rahatsız oluyor musunuz hic, tekmelemiyor mu bebek?
- Sahnede cok eğleniyoruz kızımla. O benim heyecanımı ve mutluluğumu hissediyor. Sahneye cıkmadan once bir deliriyor, sahnedeyken sakin duruyor.
İsmi belli mi?
- Belli ama değil... Biz onun melek olduğuna inandığımız icin ilk meleklerin isimleri arasında araştırmamız devam ediyor...
SABAH ALBUM CIKTI OĞLEN KORSANI
Gecen hafta cuma sabahı album cıktı, oğlen Kadıkoy’de yerlerde korsanları satılmaya başlamıştı. Benim canım yanmasın da ne yapsın? Bir de yerlerde satılıyoruz! Amerika’daki gibi iki kere 100 bin dolarlık ceza verseler, bir daha kimse korsan yapamaz aslında.
ADAMI BİR SURUNDUREYİM İSTİYORUM AMA OLMUYOR
Aş eriyor musunuz?
- Hayır. Sinir oluyorum hatta bu duruma, aş ermeyi cok istiyorum. Adamı bir surundureyim akşam diyorum ama olmuyor. Gecen akşam “Ne olur bir şeye aş er artık” dedi. Ben de “Tamam karpuz istiyorum” dedim, dolaptan kesip getirdi.