Onsoz
Yelken Sporunun gelişmesinde onemli etken tanıtıcı ve teknik yayım ihtiyacını karşılamak uzere Federasyonumuzun Teknik Komite Uyesi Sayın AHMET MUHİTTİN ONEY Beyin değerli hizmetleri ile meydana getirilen YELKEN KURSLARI kitabının 1. baskısı 1968 yılında bastırılarak Yelken sporunun hizmetine girmiştir. Fransızca?dan dilimize cevrilen ve halen TOURINE CLUP DE FRANCE?nın uzmanlar kurulunca hazırlanmış olan bu eser bu kulubun eğitim planlarında temel eğitim kitabı olarak kullanılmaktadır. 1977 de Turk Donanma Vakfının yardımları ile 2. baskısı, yılında Turk Deniz Kuvvetlerini Guclendirme Vakfınca da 3. baskısı yaptırılmıştır. Yelkencilikte kitap sistemine dayanan teorik eğitim olmadan musbet sonuc alınamayacağı kanısına varan Federasyonumuz bu temel eserin 4. defa basılmasını ve ilgililere dağıtılması uygun gorulmuştur. Sayın ONEY?in değerli eserini nazik musadeleri ile yelken sporu hizmetine sunarken kendisine yelken camiası olarak şukran duygularımı arz eder, tum yelkencilerimize başarılar dilerim.
28 MART 1988
Macit BULUC
Yelken Federasyonu Başkanı

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.