"1964 yılında yayımlanan Oza elli yıl sonra cok daha buyuk bir şiir olarak cıktı karşıma. Urperdim. Elli yıl sonra iyice kıskandım. Kıskandım, dehşetli tutkuyla, cunku Oza sadece dunun ve bugunun şiiri değil aynı zamanda geleceğin şiiri. Kendini durmadan yenileyen bir şiir. Dunyanın butun şairlerinin, geleceğin şairlerinin carpışmak zorunda oldukları yaman bir rakip!
Oza, ic ice gecmiş sırılsıklam bir aşk şiiridir. Mayakovski'den sonra Rus şiirinin bicimsel sınırlarını kıran devrimci bir şiirdir. Onem ve buyukluğunu anlatmak icin, bu iki cumle bile yeter!"
-Ozdemir İnce-
"Voznesenski, şiirinde 'sozum ona ilerleme'ye, cıkarcıların, duygusuzların, goğuslerinde bir yurek taşımayanların eline gecince baskı aracı haline donuşen 'kahrolası makine'ye karşı sevginin ve ozgur insan ruhunun savunusunu uzerine alır. İnsani değerlerin baş koruyucusu olarak şair cıkar karşımıza. Bu eğilim, en cok da Oza adlı uzun şiirde gorulur." Mehmet H. Doğan
(Tanıtım Bulteninden)
Cevirmen: Ulker İnce
Editor: Kenan Yucel , Kenan Yucel
Yayınevi: Ve Yayınevi
Baskı Yılı: 2014
ISBN: 9786058519534
Aranabilir PDF + 671 KB
Yandex
Mediafire
Oza, ic ice gecmiş sırılsıklam bir aşk şiiridir. Mayakovski'den sonra Rus şiirinin bicimsel sınırlarını kıran devrimci bir şiirdir. Onem ve buyukluğunu anlatmak icin, bu iki cumle bile yeter!"
-Ozdemir İnce-
"Voznesenski, şiirinde 'sozum ona ilerleme'ye, cıkarcıların, duygusuzların, goğuslerinde bir yurek taşımayanların eline gecince baskı aracı haline donuşen 'kahrolası makine'ye karşı sevginin ve ozgur insan ruhunun savunusunu uzerine alır. İnsani değerlerin baş koruyucusu olarak şair cıkar karşımıza. Bu eğilim, en cok da Oza adlı uzun şiirde gorulur." Mehmet H. Doğan
(Tanıtım Bulteninden)
Cevirmen: Ulker İnce
Editor: Kenan Yucel , Kenan Yucel
Yayınevi: Ve Yayınevi
Baskı Yılı: 2014
ISBN: 9786058519534
Aranabilir PDF + 671 KB
Yandex
Mediafire