ibrahim tatlıses haberleri, ibrahim tatlıses vuruldu,ibrahim tatlıses oldumu,ibrahim tatlısesin durumu
Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. İlacla uyutulan Tatlıses’in doktoru Prof. Elmacı, ‘Sol vucut yarısında tam felc vardı. Konuşma gucluğu olacağını sanmıyorum’ diye acıklama yaptı...

İbrahim Tatlıses icin bugun kritik bir gun. Sabah saatlerinde Tatlıses'in son tetkikleri yapılacak ve uyandırılıp uyandırılmamasına karar verilecek. Eğer uyandırılma kararı alınırsa, beyinde yarattığı hasar da buyuk olcude ortaya cıkacak. Herşey saat 10:00'da belli olacak. Milliyet.com.tr gelişmeleri canlı olarak aktaracak...
Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Cağlar Cuhadaroğlu, İbrahim Tatlıses’in ameliyatını gercekleştiren Prof.Dr. İlhan Elmacı ve Buket Cakıcı’nın operasyonunu gercekleştiren Prof. Dr. Omer Faruk Unal’la basının sorularını yanıtladı. Cuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Tatlıses ’in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatcının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu bildirdi.
Zarda ciddi hasar vardı’
Ardından 3 saat suren operasyonu gercekleştiren Prof.Dr. İlhan Elmacı, Tatlıses’in sağlık durumu hakkında, “İlk tetkikler yapıldıktan sonra ateşli silah yaralanmasına bağlı olan sağ kafa kemiklerinde beynin on ve yan kemiği diyebileceğimiz bolgede parcalı kırıklar, beyin zarında ciddi bir hasar, beyin zarı ve beyin arasında kanama ve beyin icinde kanama olmak uzere sağ beyin yarısını icine alan ve ileri derece travmatik bir beyin hasarı soz konusuydu. Tum bu sorunlar ameliyatla ortadan kaldırıldı. Boyle ciddi bir yaralanmada hayati risk oldukca yuksektir. Kafa ici basıncı duşurmeye yonelik olan ameliyattan sonra beyin zarının genişletmeye yonelik bir cerrahi girişim yaptık. Kafa kemiklerini de gecici bir sure, karın boşluğuna yerleştirdik. Tabii yerine koymak uzere, şu an Tatlıses, yoğun bakımdadır. İlaclarla 24 saat uyutmaktır. Ardından yarın (bugun) sabah cekilecek tomografiye gore uyandırıp uyandırmamaya karar vereceğiz” dedi.
Tatlıses’in tek bir ameliyat gecirdiğini ve belirten Elmacı, sozlerini şoyle surdurdu:
“Bir kurşun girişi ve onden cıkışı var. Kurşun girdiği esnada kemikte kırık meydana geldi. Bu kırık parcalar beynin icine doğru hareket ederken kurşunu sektirmiş. Sekmeyle kurşun onden cıktı. Kurşunun girişi beynin sağ tarafındaki bolgede cıkışı da ondedir. Tabii bunlar Adli Tıp’ın sonuclarında ortaya cıkacak.
Tatlıses’in ayrıca sol vucut yarısında tam felc vardı. Tatlıses’e şu anda yapılan tedavi kendisinin kalıcı hasarını onlemeye yoneliktir. Bu sure zarfında beynin yanı sıra plastik cerrahi de gercekleştirildi. Konuşma gucluğu olacağını zannetmiyorum. Beyin hasarının olduğu taraf konuşmayı kontrol eden bolum değil. Ama bir kuvvet kaybı olabilir. Gorunum acısından bir sıkıntı yok” diye konuştu.
Kurşun boğazından girdi
Prof. Dr. Omer Faruk Unal’da Tatlıses’in Damla Diken olarak tanınan asistanı Buket Cakıcı’nın sağlık durumunun Tatlıses ’e oranla cok daha iyi olduğunu bildirdi. Kurşunun, Cakıcı’nın boğazından girdiğini belirten Unal, yuz kısmında da yaraların olduğunu anlattı. Unal, Tatlıses ve Cakıcı’ya plastik cerrahi mudahale yapıldığını da soyledi.

Kafatası kemiği karına emanet
Tatlıses’in beynindeki kanamanın iceride basınc oluşturmaması icin kafatası kemikleri cıkarıldı. Kemikler diri kalması icin daha sonra alınmak uzere karın bolgesine yerleştirildi. Bu yontem, beyin kanaması, kafa travması, beyin odemi gibi durumlarda başvurulan hayat kurtaran bir uygulama. Beyindeki odeme bağlı olarak ameliyatla kanama giderildikten sonra beynin şişmesinden ve ameliyatta cıkarılan kafatası kemiğinin ameliyattan sonra yerine konulamamasından dolayı geliştirilen bu yontem, “kafatası kemiğinin karında cilt altına gomulmesi” olarak biliniyor. Beyin odeminin beyin sapına basınc yapması nedeniyle başvurulan yontem sayesinde beynin hayati bolgeleri korunmuş oluyor ve yuksek olum riski azalıyor. Unlu şovmen Roy Horn’un eğittiği kaplanın saldırıya uğraması sonucu gecirdiği operasyonla adı duyulan bu yontemle pek cok kişinin hayata donduğu biliniyor. Saklanan kafatası kemiği, duruma gore haftalarca hatta aylarca hastanın karnında kalabiliyor, daha sonra tekrar kafatasına takılıyor.
AYŞEGUL AYDOĞAN ATAKAN
Son konuşmasında olumden bahsetti
Beyaz TV’de ekrana gelen İbo Show cıkışında uğradığı silahlı saldırıda başından yaralanan İbrahim Tatlıses’in, programdaki son konuşmasında olumden bahsettiği ortaya cıktı. Tatlıses, programında Ferdi Tayfur’un “Emmioğlu” turkusunu okuduktan sonra şunları soyledi:
“Bu değerlerin kıymetini bilmezsek gittikleri zaman cok uzuleceğiz. Gittiğimiz zaman cok uzuleceksiniz. Buradan gazeteci- koşe yazarı arkadaşlara da sesleniyorum; biz cok duyduk Ferdi Tayfur icin ‘Ya ağlayarak şarkı soyluyor’... Bana atılan camurlar kadar hicbir kimseye atılmadı.Bana sataşan kadar kimse sataşmadı. Biz burdayız ama bazıları nerede bilmiyorum. Ne guzel yaşıyoruz yani, bir lokma ekmeği boluşuyoruz.Neyin hıncındayız? Ben daha zenginim, ben daha yakışıklıyım. Hepimizin gideceği yer aynı arkadaş. Rahmetli Sabancı da dunyanın zenginlerindendi. Onun da gittiği yer aynı. Adam gibi adamdı. Onun icin değerlerimize kıymet verelim.”