Coşkun Şimşekli - Sana Sımsıcak Bir El Verdim
Şiir Kitapları1 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Edebiyat Eserleri
- Şiir Kitapları
- Coşkun Şimşekli - Sana Sımsıcak Bir El Verdim
-
14-07-2022, 05:55:29
Coşkun Şimşekli - Sana Sımsıcak Bir El Verdim
URUN Yayınları, İkinci Basım, Kasım 1999, Ankara
"Bağımsız Turkiye" /sesi yetmiyordu inancına/ İnancın bir omru vardı/ Herkes-kendi golgesinde-kendi gomutluğunu taşıyordu"
"Unutmak-tersinden yakmaktı hayatı/sabahlar ve kalabalıklar-kiralık gelinliklere benziyordu/hep hayat eskicisi olmaktan korkardım/cocuklar salıncakta sallanıyordu/Gencler-darağacında"
Coşkun, bizim kuşağın tum yaşamının - demeye dilim varmıyor ama- boy fotoğrafını cekmemiş mi dersiniz? Neredeyse "Sanatcı, cağının tanığıdır" sozunu kanıtlarcasına... Şiirlerinin hepsinden gozyaşı damlıyor, acı sızıyor... Şiirin onemli ozelliklerinden birisi de yerli oluşu, toprağından kopmayışı. Zaten kendisi de "yapma gullerdir - solmayanlar / Koku toprakta - olmayanlar" diyor ya.
-Celal Kılıc-
"Coşkun Şimşekli, duyarlığı zengin bir şair. İşlediği izlek ve konular aşk, doğa sevgisi, insan ilişkilerindeki ictenlik, yoksulluk ve aclığın insan ruhunda yarattığı derin acılar bicimindedir.
Şair, ulkemizdeki yaşanan olaylara da yabancı kalmamış; şiirlerinde 12 Eylul hareketinin karabasanını da dile getirmiştir. Kimi zaman soylencelere başvurur. Eskil cağdaki ve gunumuz koleliğine şiddetle karşı cıkar.
Bu yeni kitabında da dize parıltılarını okuyucularına yeniden sunuyor.
-Mehmet Aydın-
"Şiiri, hayatın diri yanını savunan bir insan eylemi olarak almak var, bir de harflerin, sozcuklerin, dizelerin iktidar kurduğu bir duzlemde değerlendirmek. İkisi de saygıyla karşılanabilir eylemlerdir. Ama, Coşkun Şimşekli, sectiği sozcukler, ele aldığı temalarla ağırlıklı bir izlekle belli tarihsel donemleri icselleştirmesi yanında, şiiri butun bir doğallığı icerisinde hayatını surduren insanın uzerine odaklanıyor. Aslolan da bu değil midir?"
-Metin Turan-
Kitaptan Bir Şiir
Suyunu yitirmiş gulun yarası kanıyor
Gozlerime bıraktığın sıcaklıkta
Katledilmiş ac cocukların acısı yanıyor
Mediafire Bağlantısı: