Prof. Dr. Mustafa Kara'nın ağzından kitabın hikayesi: ?Buyukşehir Belediyesi?nin katkılarıyla, yaptığım karalama basıma layık gorulmuş. Emeği gecen, ipekboceği gibi kimseye gorunmeden calışan dostlarıma teşekkur ediyorum. Tasavvuf kulturunde Bursa?da Kırklar diye bir mefhun var. Oradan hareketle Bursa ile irtibatlı 40 kişiyi kaleme aldım. Bunlardan bir kısmı Bursalı, bir kısmı Bursa?ya seyahatler yapan, bir kısmı da Yakup Kadri, Hasan Ali Yucel gibi Bursa?ya cok ozel eserler veren isimlerdir. Bursa?yı burada yaşayanlara daha cok sevdirmek, kentin daha cok farkına varmak adına bu kitabı hazırladım. Bu şehrin insanlarını, kulturunu, dokusunu, tarihini bu şekilde biraz daha sevebilir miyiz diye duşundum? dedi.
Gorsel malzemelerle de zenginleştirilen kitapta hem 3 ay once hem de 30 yıl once cekilmiş fotoğrafların bulunduğunu da anlatan Kara, ?Kitabı meclis atmosferinde hazırladım ve 40 kişiye soz verdim, meclisin acılış konuşmasını Ahmet Hamdi Tanpınar, kapanış konuşmasını da Mustafa Armağan?a yaptırdım. Bu kitaptaki 39 kişi vefat etti. Tek yaşayan kişi olan Suleyman Uludağ?ı da kırklara karışan bir alim olarak kaleme aldım. Diliyorum ki bundan sonra da Bursa kulturu ile ilgili bircok kırklar kitabı yazılır. Bu kitaptaki kişiler Bursa icin yalnızca cok onemli olanlar değil, ilk değerlendirilenlerdir. Bursa?ya emeği gecenleri ancak bu şekilde anabiliriz diye duşunuyorum. Kitabı da Safiyuddin Bey?e ithaf ettim.?
Prof.Dr. Mustafa Kara, Uludağ Universitesi İlahiyat Fakultesi oğretim uyesidir.
Mustafa Kara
Bursa'da Kırklar Meclisi
Bursa 2011
Bursa Araştırmaları Merkezi
304 Sayfa
ISBN :9786056190438
(Acık paylaşım olan bu kitap tarafımdan pdf'ye donuşturulmuştur.)