Korfez vapurlarıyla ilişkimin gecici tanışıklıktan, kesin dostluğa donduğu 1964 yılında başlayan ?Karşıyakalı oluş?, 1998 yılına kadar surdu. Bu 34 yıl vapurlarla sarmaş dolaş gecti. Bunlar icinde belki de en sevdiğim vapur olan ?Bergama? yoğun calışma temposuyla gecmiş gunlerdeki uykusuz gecelerimin de dost tanığıydı. Karşıyaka iskelesinin karşısındaki evde boyle gecelerde havalanmak icin balkona cıktığımda hep onunla merhabalaşırdım. Cunku geceleri iskeleye uzun yıllar hep ?Bergama? bağlanır ve sabah Alsancak - Pasaport ?Calışan ve oğrenci? seferlerini Karşıyaka iskelesinden o yapardı.
Bu korfezden bu gune kadar ne vapurlar gecti ve gececek de. Ama bu gun başta -Aralarında en yaşlısı olan- Bergama olmak uzere tum ?Martı sevdalıları?na, İzmirliler olarak verdikleri hizmet icin ?Maşallah? diyor ve kocaman bir opucuk veriyoruz.
?Taze cay... Var mı isteyen??
Soğuk bir kış sabahı
Konak vapurundayım, pencere kenarında
Cayların etkisinden olsa gerek
Pencerede boluk porcuk buğular
Harfler yapıyorum camlara,
Eğri buğru harfler...
Tam duşuncelerimin uc noktasında
...
Bu korfezden bu gune kadar ne vapurlar gecti ve gececek de. Ama bu gun başta -Aralarında en yaşlısı olan- Bergama olmak uzere tum ?Martı sevdalıları?na, İzmirliler olarak verdikleri hizmet icin ?Maşallah? diyor ve kocaman bir opucuk veriyoruz.
?Taze cay... Var mı isteyen??
Soğuk bir kış sabahı
Konak vapurundayım, pencere kenarında
Cayların etkisinden olsa gerek
Pencerede boluk porcuk buğular
Harfler yapıyorum camlara,
Eğri buğru harfler...
Tam duşuncelerimin uc noktasında
...